Gå til hovedindhold
Debat

Vi mindes vore faldne

07-03-2017 KL. 10:39
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
I går morges downtown Kabul, hvor morgentrafikken var tiltagende, og de handlende var ved at åbne deres forretninger, slangede en pansret dansk kolonne sig gennem byen for at nå frem til den britiske kirkegård, der var målet for brigadegeneral Christian Arildsen og hans team.
Det var en ret diset morgen, hvor temperaturen sneg sig op omkring 6 grader, og enkelte træer så småt viste tegn på blomstring.
Mandag var det 15 år siden, at de første danske soldater blev dræbt i Afghanistan. De tre soldater var konstabel Brian Juul Andersen, oversergent Thomas Kruse Budkowsky og overkonstabel Kim Carlsen, alle udsendt af Ingeniørregimentet som en del af det danske ammunitionsrydningsbidrag.
På den britiske kirkegård i Kabul, er der rejst et mindesmærke til ære for de i alt fem omkomne, tre danskere og to tyskere.
Det faldt derfor naturligt for brigadegeneral Christian Arildsen, chef for Ingeniørregimentet, at gennemføre en mindeceremoni for de dræbte på dette sted.
De tre soldater blev dræbt, da tyske ammunitionsryddere var i gang med at adskille et sprænghoved fra et russisk SA-3 jord-til-luftmissil.
Sprænghovedet detonerede og dræbte de to tyske ammunitionsryddere, der var i gang med demonteringen, og de tre danske soldater der desværre stod for tæt på. Udover de fem dræbte blev otte såret, her i blandt tre danskere.
Ulykken lægger Christian Arildsen tæt på hjertet, da den har fyldt rigtig meget i Ingeniørregimentets nyere historie.
»Hvert år den 6.marts tænker vi ved Ingeniørregimentet tilbage på denne frygtelige ulykke og hvert år til flagdagen den 5. september, har vi mindes de faldne sammen med pårørende og soldaterkammerater, når vi har lagt kranse og blomster ved mindestenene. Og så kender jeg jo nogle af de sårede, som stadig arbejder ved regimentet.
De faldne vil altid være en del af Ingeniørregimentets historie – De vil aldrig blive glemt«.
Under mindeceremonien holdt den danske feltpræst en tale, hvori han mindedes ikke kun de første dræbte danske soldater, men alle de mænd og kvinder der har givet deres liv i kampen for fred og retfærdighed i Afghanistan.
Til stede var tillige ambassadør Jean-Charles Ellermann-Kingombe og forsvarsattache oberst Kim D. Poulsen.
Ambassadøren mindede om, at den afghanske regering og det afghanske folk havde stor respekt for de menneskelige tab, det havde kostet Danmark i kampen for et fredeligt Afghanistan.
Herefter lagde Christian Arildsen en krans ved mindesmærket, og afholdt et minuts stilhed til ære for alle faldne danske soldater.
Æret være deres minde.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland