Gå til hovedindhold
Debat

Er kvinder bange for politik?

07-03-2017 KL. 10:39
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Der er på nuværende tidspunkt kun ca. 30 procent kvinder valgt ind i byråd, regionsråd og folketing. I øjeblikket er der rundt i landets kommuner gang i hvervning af kandidater til kommunalvalget d. 21. november 2017, og på nuværende tidspunkt ser det ikke ud til at denne tendens ændres.
Vi vil alle rigtig gerne at de politiske beslutningstagere består af kloge, forstandige og moralsk uangribelige personer og vi vil også rigtig gerne at de har forskellig erfaringer med i bagagen, således at de beslutninger, de til vores alle sammens bedste tager, er så nuancerede som muligt.
Der er mange forklaringer på hvorfor kvinder takker nej til at stille op som kandidater og de hyppigste er manglende tid pga børn og familie og manglende tro på egne kvalifikationer.
Det er oftest kvinder der tager det store ansvar for at få hverdagen hjemme til at hænge sammen med børn og husholdning og derfor kan det være svært at få tid til politik, som også kan komme til at tage meget tid. Kvinder har ofte, desværre, en kedelig tendens til at tvivle på egne kvalifikationer og vil gerne være meget sikker, før de springer ud på ”dybt vand”. Det afholder flere fra at deltage i de debatter og beslutninger, som de uden tvivl sagtens kan være endog meget kvalificeret til at være en del af.
Ligeledes er der en kedelig tendens til at kvinder, der blander sig i debatten, bliver angrebet på deres køn. Deres udseende bliver kommenteret, selvom det intet har med debatten at gøre. De bliver kaldt kønsrelaterede skældsord og de bliver afkrævet svar på hvordan deres tid prioriteres i forhold til privatlivet når det er karrierekvinder der behandles i medierne. Tilsvarende ser man meget sjældent når det er mænd.
Når kvinder endelig sidder i politik, er der en kraftig tendens til at de får de »bløde« ansvarsområder, såsom børn, undervisning, sundhed og ældre. Men jo flere kvinder vi får valgt ind, vil denne tendens forhåbentlig ændre sig, så der også kommer kvalificerede kvinder i de tungere udvalg.
Det er 100 år siden at kvinder fik stemmeret, men det tager åbenbart adskillige generationer før det bliver lige så almindeligt for kvinder at deltage aktivt i politik som det er for mænd!

Mette Marie Thomsen
kommuneforeningsformand
for Venstre
i Holstebro Kommune,
Djeldvej 24,
7830 Vinderup
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland