Gå til hovedindhold
Lokalt

Ammunitionsryddere fra Skive i aktion: Fly fra Anden Verdenskrig fundet

07-03-2017 KL. 10:10
Der er fundet et tysk kampfly fra 2. verdenskrig, en Messerschmidt M109, på en mark vest for Birkelse i Nordjylland. Her fjerner folk fra Nordjyllands Historiske Museum de fundne flyrester om eftermiddagen.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
På en ejendom ved Birkelse tæt på Aabybro i Nordjylland er der blevet gjort et helt usædvanligt fund: Vraget af et tysk fly fra 2. Verdenskrig, inklusive resterne af et besætningsmedlem, der blev dræbt i styrtet.
Det skriver Nordjyske.dk.
Sammen med vraget er der blevet fundet ammunition fra flyets maskinkanoner, og ammunitionsrydderne (EOD) fra Skive Kaserne er ifølge Nordjyske.dk er derfor på vej til stedet for at sikre ammunitionen, så den ikke kommer til at skade under udgravningen af vraget.
Samtidig er der også politifolk med speciale i at identificere forlængst afdøde på vej, så man kan forsøge at fastslå den afdødes identitet.
Der befinder sig et lig i vraget, som har ligget begravet og blev fundet under afsøgning med en metaldetektor.
Området omkring flyvraget bliver spærret af og bevogtet af Politiet og Hjemmeværnet, så sikkerheden er i orden, når folkene fra EOD arbejder med at rydde ammunitionen.
Der er tale om et nedstyrtet jagerfly af typen ME 109 Messerschmitt fra Anden Verdenskrig, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.
/ritzau/
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland