Gå til hovedindhold
Debat

Store modige Mads Langer

14-03-2017 KL. 12:51
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Til årets Gaffa-prisuddeling, tog Mads Langer bladet fra munden. Han samlede mandsmod og løvehjerte nok til, at trodse alle tænkelige farer, og sige højt, hvad alle tænker. Endda på bekostning af, at tale om sig selv..!
Alt, hvad han skulle bruge, var en mikrofon, et par store højttalere og et par tusinde tilskuere af ligesindede, han sikkert kan regne med, ser verden på samme måde og ikke siger ham imod. Ikke så lidt af en præstation.
Han opfordrede vores statsminister til en skoling i medmenneskelighed. Og så noget med fremmedfjendske skytsengle og Lars Løkke Rasmussens mindretalsregering.
Jeg vil gerne derpå bringe en opfordring til Mads Langer:
Kære Mads.
Meld dig under fanerne, hos et af de politiske partier. Hos Enhedslisten, Alternativet, Socialistisk Folkeparti eller det Radikale Venstre, vil du blive bekræftet i, og kan deltage i at bekræfte andre i, at I alene har det korrekte og eneste anstændige, værdige syn på, hvad liv og menneskelighed er. Humanisme, forstås.
Jeg er med på at »kreative sjæle,« kun nedværdiger sig til at tale om noget så sjofelt som penge, i det omfang man skal bruge og omfordele andres, men for en succesfuld kunstner som dig, er det vel blot et greb i lommen at finde de par hundredetusinder, som en seriøs folketingskampagne ofte koster kandidaterne. Så er det ud på gader, afsted til vælgermøder og op i lygtepælene og få sikret dig de (eller tilsvarende til) ca. 20500 stemmer, der skal til, for at opnå et sæde på tinge. Ind i debatten, ind i maskinrummet. Se, at virkeligheden har rigtig mange facetter. Særligt facetten, der byder, at finde de godt 1100 mia. kr. til samfundets drift hvert år (2016,) har en vis tyngde. Debattér med nogen, som er uenige med dig. Og som måske præsenterer argumenter, tal og statistik, som udfordrer din selvfølgelige korrekthed. Vend dig til et arbejdsklima, hvor, som Bertel Haarder ca. sagde det:
»Man kan sige 100 kloge og rigtige ting, uden at nogen hører det. Men sig én forkert eller dum ting, og 100 står klar til at gentage det til evig tid.« Et arbejde, hvor én forkert formulering giver et »kloakrør« at et kommentarspor på facebook med hundredevis af personlige, modbydelige og hadske kommentarer.
Prøv at sige din mening, for derefter i årevis at afstemme din kalender med PET, der vurderer, at du kan være i risiko for overfald, vold, stenkast osv. Deltager du i offentlige arrangementer eller fester, foregår det med livvagter.
»Få din luksusyacht ud af de rolige vande i din hjemhavn og ud, hvor bølgerne går højt. Der hvor slagene slås og man kan få skrammer og komme galt afsted. Nej, jeg tror den bliver liggende ved din trygge bådebro.«
Men du har jo både karriere, forretning og renommé at tænke på, så jeg tvivler ærlig talt på, at du alligevel har dén slags mod.
Kryster.
Med venlig hilsen.
Morten Lyse Pedersen, Søndervænget 36,
Jebjerg, 7870 Roslev
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland