Gå til hovedindhold
Debat

Gl. Skivehus

14-03-2017 KL. 12:51
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Stedet er et historisk sted der er kendt tilbage fra 1231. De første 430 år var den ejet af Kronen. Den ældste af de nuværende bygninger der står i dag er fra 1719 ifølge oplysninger hentet på internet. Under bygningerne må det forventes, at der ligger rester af de tidligere bygninger, der skulle være et køkken i kælderen. Oprindelig var Skivehus en gård (skhiuægarthæ), som har givet navn til Skive by, hvorfor historien bestemt er interessant.
Om bygningerne er interessant, er tvivlsomt, dels er det jo ikke de oprindelige bygninger, og tilstanden er så dårlig, at fagfolk anbefaler en nedrivning for at kunne lave en pælefundering og efterfølgende genopførelse.
Det har nok også været motivationen for at staten ophævede fredningen i 1999, herved har staten ingen økonomiske forpligtigelser, de skriver dog den er bevaringsværdig, hvilket altid skal ses i relation til omkostningerne. Vælger man at istandsætte, så er det den store tur med fundering, kommunen skal finde midler til, ellers vil pengene være spildt over tid. Hvis den skulle ende som turistkontor, så må det blive Danmarks dyreste.
Det gamle rådhus vil på alle måder være et bedre bud på en turistkontor. Når jeg ser hvad de mange penge ellers kunne gøre af gavn, så er det en meget dårlig beslutning, hvis man gennemfører projektet. Det ser også ud til, at beslutningen skal tages i det samlede byråd, da teknisk forvaltning ikke vil tage ansvaret.
Hvis man vælger at nedrive bygningerne, så kunne det måske være en opgave for Den Gamle By i Aarhus, så bliver bygningerne også bevaret og tjener et værdig formål.
Carl Eiler Carlsen,
Durupvej 33B, Glyngøre
7870 Roslev
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Lokalt ældrecenter frikendt i sag om dødsfald Lokalt ældrecenter frikendt i sag om dødsfald

Lokalt

13-årig blev snydt på nettet: Nu får han sin Playstation 4 alligevel 13-årig blev snydt på nettet: Nu får han sin Playstation 4 alligevel

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland