Gå til hovedindhold
Debat

Det’ ren kage, mand

16-03-2017 KL. 11:41
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Der skal somme tider ikke ret meget til, før noget havner på forsiden af Skive Folkeblad. Integrationsminister Inger Støjberg, valgt i Skive og efter min mening en af Danmarks dygtigste og ærligste politikere, flashede en kage på facebook med budskabet om, at der var gennemført 50 stramninger på udlændingeområdet.
Skive Folkeblad havde sikkert bragt denne nyhed på forsiden uanset hvad, for Støjbergs facebookopslag gik megaviralt, og de fleste landsdækkende medier bragte historien både tirsdag og onsdag.
Lokalt hjalp det selvfølgelig med til at gøre historien bedre, at formanden for Venstre Skive, Kenneth Enggrob, gik i rette med en af landets mest populære ministre. Ikke på grund af de 50 stramninger, for dem er han som god Venstre-mand selvfølgelig enig i, men på grund af måden Inger Støjberg præsenterede dem på.
Kenneth Enggrob er en dygtig og flittig mand, som jeg har kæmpestor respekt for, så man får ikke fornøjelsen af at se én Venstre-kandidat fare i flæsket på en anden. Dét med at skændes internt lader vi andre partier om.
Men jeg forstår godt Inger Støjbergs glæde ved stramningerne. Hun er et politisk dyr, og er man i tvivl om dét, ja så er det bare at læse hendes bog »Inger - der hvor hun kommer fra«. Den udkom lige op til jul, og jeg var så heldig at få bogen i adventsgave af mine børn. De har allerede nu god smag som 9- og 11-årige. Til gengæld så de mig ikke ret meget de næste par dage …
Jeg synes, det er helt fair, at Inger Støjberg fejrer sine politiske sejre, og stramningerne er i øvrigt alle gennemført med meget brede flertal i Folketinget. Det er ikke helt uden grund, at Støjberg er kåret som »årets politiker« i 2016 af Dansk Erhvervssammenslutning. Og ud over at være en knalddygtig politiker har Inger fra Hjerk også styr på markedsføring og branding.
Samtidig er Inger Støjberg hård som granit og yderst intelligent, så når Lars Løkke Rasmussen engang skal pensioneres som Venstre-formand, så håber jeg, Støjberg er klar til at tage over.
Og selve stramningerne? Ja, de har jo vist sig at være kloge dispositioner, for vi er vel næppe interesseret i borgerkrigslignende tilstande som i f.eks. Malmö og Stockholm. Det er løbet helt løbsk hinsidan, og det er Inger Støjberg garant for, at det ikke gør i Danmark.

De bedste hilsener
Jesper Elbæk,
byrådsmedlem (V),
Viborgvej 326,
7840 Højslev
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland