Gå til hovedindhold
Sport

Oprykning kan stramme tidsplan: Fem uger til at få varme i stadion

16-03-2017 KL. 11:25
Sidst på året vil Frederik Brandhof kunne få varme under fødderne på en kold kampdag. Arkivfoto: Lindy Jørgensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Efter en del års tilløb er det politisk besluttet, at der skal lægges varme i Spar Nord Arena.
Det skal ske til sommer. Udbudsmaterialet er sendt ud til de tre danske firmaer, som er i stand til at løse opgaven, og vinderen vil skulle navigere projektet i mål inden for en tidsramme, som endnu ikke er helt klar.
Det helt store spøgelse er nemlig, om Skive IK sensationelt skulle formå at spille sig i Superligaen. To tredjedele inde i denne sæson er skibonitterne nummer 3 i 1. division og således lige nu på en af de to placeringer, som giver kvalifikationskampe mod et hold fra Superligaen.
Klarer SIK den hurdle, eller hvis holdet rykker direkte op, så skal arbejdet på Spar Nord Arena være færdigt to uger tidligere, end det ellers var nødvendigt. Der er nemlig sæsonstart i Superligaen allerede den 16. juli mod den 30. juli for 1. division.
SIK har en potentiel kvalkamp den 31. maj som sidste dato for en kamp på hjemmebanen. Men Skive AM skal i weekenden den 10. og 11. juni stå for de vestdanske mesterskaber for ungdom. Det giver et vindue på nøjagtig fem uger.
Stadioninspektør Holger B. Christensen er dog ikke nervøs for, om alt kan klares.
- De siger, det tager 3-4 uger at lægge slangerne i banen. De skal så kobles sammen i et teknikrum, der skal føres fjernvarme ind i, men det er jo noget, der kan laves sideløbende eller allerede nu, siger han.
Det nuværende græstæppe på Spar Nord Arena bliver for størstedelens vedkommende liggende. Varmen kommer fra slanger, som graves ned i grøfter med 30 centimeters mellemrum og i 30 centimeters dybde. Dybden sikrer dels, at man kan bearbejde plænen med maskiner uden at komme til at ødelægge slangerne, og dels ligger der ikke for meget jord ovenpå, som skal varmes op, når anlægget skal i brug.
Ifølge Holger B. Christensen kan man enten vælge at så nyt græs og lade det vokse op, hvor grøfterne er gravet. Men i dette tilfælde ligner det mere en løsning med rullegræs, så der kan spilles på banen tidligere.
I Helsingør skal man så småt i gang med et helt nyt stadion, som vil få kunstgræs i stedet for almindelig plæne.
- Det er også blevet luftet at gøre det samme i Skive. Men hos os er stadion lige så meget et atletikstadion, hvor de kaster med spyd. Og spyd kan ikke sætte sig fast i kunstgræs, så det dur ikke, siger Holger B. Christensen.
Skive Kommune har sat godt 2,6 millioner kroner af til projektet, men Holger B. Christensen sagde i lørdagens udgave af Skive Folkeblad, at prisen med hans øjne bliver i omegnen af tre millioner kroner.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland