Gå til hovedindhold
Lokalt

Museumsbestyrelse beder om forslag til nye navne

18-03-2017 KL. 15:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Furboerne satte hælene så eftertrykkeligt i, at Gammel Havn på Fur aldrig kom til at skifte navn.
Men ellers fik udstillingsstederne i Muse®um i 2013 nye navne som led i en såkaldt »rebranding« af museet:
Fur Fossiler (Fur Museum), Gammel Havn (Fur), Glyngøre Kulturstation (Sallingsund og Omegns Museum), Spøttrup Middelalderborg (Spøttrup Borg), Krydsfelt Skive (Skive Kunstmuseum og Skive Museum) samt Flyndersø Mølle, som Muse®um i 2007 overtog fra Viborg Amt.
- Vi har netop aflivet det manifest, der blev udformet i 2012, og derfor er vi på udkig efter nogle nye navne. De passer ikke rigtig længere. For eksempel relaterer Spøttrup snarere til renæssancen end middelalderen, vurderer byrådsmedlem Jan D. Andersen (S), der er formand for sammenlægningen af museerne.
Derfor opfordrer formanden alle interesserede i at komme med nye navne til udstillingsstederne inden den 1. september.
- På den måde kan vi offentliggøre de nye navne ved indvielsen af museet på Havnevej i Skive til december, fastslår Jan D. Andersen.
Med den lodrette arkivering af manifestet siger bestyrelsen også farvel til en strategi om at drive Muse®um som et såkaldt »hybrid-museum«, der for eksempel skulle vise kunst, fossiler og kulturhistoriske genstande i én og samme udstilling.
Slots- og Kulturstyrelsen betegnede tanken om et »hybrid-museum« som »meget abstrakt, uden tanke på museets ressourcer og lidet handlingsanvisende«.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland