Gå til hovedindhold
Debat

Tak til Bjerre

11-04-2017 KL. 11:22
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Tak for dine synspunkter i Skive Folkeblad, Knud.
Jeg ved, de deles af rigtig mange. Også blandt borgere som ikke ligefrem hører til blandt dine fans.
Du nævner flere uløste eller dårlig løste problematikker: Museumsrenoveringen, Gl. Skivehus, slagterigrunden, ny bro over Skive Å, Rent Liv-puljen m.m.
Med hensyn til broen over Skive Å er det rigtigt, at ideen ikke er af nyere dato, den udspringer - som det eneste konkrete - af forslag fra borgere, som deltog i projekt »Dit Skive - din ide«, afholdt tilbage i 2012.
Rent Liv-puljen er i øvrigt en ret spøjs pulje, som tilsyneladende bliver brugt til lidt af hvert, også tiltag som ikke har specielt meget med rent liv at gøre.
Og man kunne vel, velbegrundet, stille spørgsmålet: er der mere rent i Skive end i andre kommuner ?
Borgmester Peder Chr. Kirkegaard trækker desværre det sædvanlige kort, som han og andre politikere altid anvender, når borgere fremsætter konstruktiv og berettiget kritik: »Nu skal vi ikke tale Skive ned«.
Nej, men der er altså meget, som det er svært at tale op. Ud over det ovenfor allerede nævnte kan f.eks. også peges på:
Den ufuldendte banegårdsplads - Theaterpladsens forsinkede renovering med den rædselsfulde skurvogn, som ingen kan forstå skal anbringes på byens mest centrale og synlige plads lige overfor Skive Theater - flere af de mange forfejlede »udviklingsprojekter« - kulturhusbåden - etablering af et offentligt finansieret Frivillighedscenter på et forkert grundlag.
Også mere banale ting som vedligeholdelse af offentlige arealer, herunder kommunens veje, bør nævnes, idet meget er i miserabel forfatning. Eksempel: P-pladsen ved Asylgade.
Kære borgmester, det er for billigt, at du igen trækker »Tale ned-kortet«.
Langt de fleste vellykkede projekter/tiltag gennem de seneste 10-15 år er gennemført af private initiativtagere og ihærdige frivillige ildsjæle - ikke af kommunen, som Knud Bjerre også antyder. Dermed kommer udviklingen til at fremstå som planløs og tilfældig.
Som mange siger: »Skive er de halve løsningers by«.
Knud, du håber åbenbart på bedre tider efter kommunalvalget til efteråret, men ser man på de nu offentliggjorte kandidatlister fra flere partier, ser det ikke umiddelbart ud til, du skal gøre dig for store forhåbninger med hensyn til byens udvikling/forskønnelse.

Med venlig hilsen
Erik Bech Hansen,
forhenværende formand
for den nedlagte forening
By og Land,
Blichers Vej 32,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland