Gå til hovedindhold
Debat

Theaterpladsen

12-04-2017 KL. 12:49
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Forleden så jeg en artikel med udlejer Kristian Lidegaard omkring problematikken Theaterpladsen.
Det er ganske enkelt en katastrofe, at vi har valgt den politik, der accepterer den gruppering, der holder til på pladsen og deres opførsel.
I gamle dage havde vi en lignende oplevelse på »Rådhuspladsen«. Her var der også en gruppering, der råbte og truede forbipasserende, så borgere holdt sig væk.
Løsningen dengang var et forbud mod indtagelse af alkohol på pladsen, bortset fra på udskænkningsstederne.
Mange tænke, det var forfærdeligt, fordi man frygtede, man ikke længere måtte drikke en fredelig øl i området.
Men det viste sig at være det værktøj, som politiet manglede, og som gav dem mulighed for at flytte den pågældende gruppering væk fra området.
Og det skal vi. Flytte gruppen af personer. Vi skal hjælpe disse personer til at få et sted, hvor de kan være i fred, og hvor de ikke generer andre borgere og forretningsdrivende med deres pisseri på biler, råben og efter sigende desværre også selskab for unge mennesker.
Jeg tænker, jorden i Børnenes Paradis er så smaskfyldt med tungmetaller, at det ikke er sundt at have børn der.
Jeg tænker, det giver ræsonnement at nedlægge det nuværende Børnenes Paradis og flytte det over på den anden side af vejen og ind i anlægget.
Her kan man lave det skjønneste haveanlæg for børnene og deres forældre/bedsteforældre.
Her kan man lave et område, der er centralt placeret i en smuk og vidunderlig plet i Skives midtby.
Men vigtigst af alt er at få grupperingen væk fra Theaterpladsen. Væk fra tæt beboelse. Væk fra teateret med alle deres arrangementer. Væk fra forretningerne og væk fra det parkeringsområde, som mange turister anvender.
Jeg mener, det oplagt er totalt forkert at støtte op om gruppen i det område. De skal hjælpes og måske ligefrem være velkomne, men bare i et andet område.
For lang tid siden hørte jeg, at politiet intet kan gøre. Det ærgrer mig, men så må politikerne gå foran og lave en beslutning om forbud mod indtagelse af stoffer og alkohol på pladsen, og forinden det have planlagt en større rokering, så vi finder et andet sted til spritterne og misbrugerne.
Med den nuværende model pisser vi selv på alle parter deroppe.
I det nuværende Børnenes Paradis vil gruppen få tag over hovedet. Være centralt placeret og være i et område, hvor de ikke generer andre. Derudover vil det også være muligt for socialarbejdere at hjælpe gruppen.

Med venlig hilsen
Lars Landbo,
Kærmindevej 7,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland