Gå til hovedindhold
Debat

Nostalgi og økonomisk ansvarlighed

15-04-2017 KL. 08:51
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Jeg læste tirsdag debat siden, den handlede om Skivehus og Knud Bjerres kritik af kommune manglende visioner, der var også et indlæg om manglende penge til handicappede. Et sted står der hvor godt det hele var, da det var Per Jeppesen og Knud Bjerre var en del af byrådet.
Jeg husker tydelig den periode, hvor der var råd til mange monomenter over et byråd, der førte en efter min mening, økonomisk uansvarlig politik.
Det alt for dyre og fejlplacerede rådhus belaster stadig kommunens økonomi.
Jeg husker diskussionen, jeg havde med nogle af Skives byrådsmedlemmer, som ville have opført rådhuset inden kommunesammenlægningen, derved fik Salling-kommunerne ingen indflydelse, men skulle være med til at betale. At der mangler penge til handicappede, skyldes jo faldende indtægt. Vi har haft en økonomisk krise, som betød faldende skatteindtægter og derfor løbende besparelse på alle områder. Ja der er nu en del penge i kommunekassen, det var der ikke under den socialdemokratisk ledede byråd, men man lånte alt hvad man kunne og så lidt til. Fremtiden stiller store krav til kommunens kerneområder, handicappede, ældre og skole-området vil alle kræve mange flere penge.
Omlægninger i samfundet flytter en del opgaver til kommunen samtidig med at der bliver flere ældre, blandt andet fordi vi lever længere.
Det betyder også en stigning i aldersbetingede sygdomme, hvor kommunen skal overtage en del af behandlingen.
Når man vil være nostalgisk og sammenligne med tidligere, så skal man også huske betydningen af strukturreformen, der flyttede mange opgaver til kommunerne fra de nedlagte amter.
Jeg vil klart prioritere kommunens kerneområder, hvilket i bund og grund betyder, at jeg prioriterer mennesker frem for en gammel bygning, som kun ganske få mennesker egentlig gider besøge.
Man kunne jo også spørge dem der mener vi skal bruge adskillige millioner på bevarelse af Skivehus, sandsynligvis et godt stykke over 20 millioner, om vi må tage pengene fra dem der er sat af til museum, eller de mener pengene skal tages fra kommunens kerneområder.
Jeg håber, valgkampen kommer til at handle om ansvarlig politik overfor de svageste i samfundet og ikke et 1700-tals hus, som vil gøre sig bedre i den gamle by Aarhus.
Om Skives historie skal bevares, ja selvfølgelig skal den det, men det bliver den under alle omstændigheder, lad være med at kæde det sammen med bevarelse af huset.

Carl Eiler Carlsen,
Durupvej 33 B, Glyngøre,
7870 Roslev
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

13-årig blev snydt på nettet: Nu får han sin Playstation 4 alligevel 13-årig blev snydt på nettet: Nu får han sin Playstation 4 alligevel

Lokalt

Lokalt ældrecenter frikendt i sag om dødsfald Lokalt ældrecenter frikendt i sag om dødsfald

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland