Gå til hovedindhold
Sport

Speedway-familie fra Spøttrup: Tiden bliver ikke brugt i haven

16-04-2017 KL. 10:13
Familien samlet i det værksted, som er indrettet af hensyn til speedway-cyklerne. Fra venstre Patrcik, mor Karin, lillesøster Maja og far Flemming. Tvillingsøster Josefine er ikke til stede. Privatfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Der hører ingen prydhave til adressen Borgen 4 i Vestsalling.
Her bor familien Bæk - og stort set alle weekends i sommerhalvåret bliver brugt rundt på alle landets speedwaybaner - og det skyldes, at to af familiens børn, 15-årige Patrick og 13-årige Maja, er ramt af en »gal 85 ccm-maskine«.
Og Spøttrup er ikke det mest praktiske sted at bo, når al fritid går op i kørsel på en slagget oval - og rent faktisk finder aktiviteterne sted så langt væk som i Holsted - en speedwayglad lokalitet mellem Esbjerg og Vejen - godt 125 km fra hjemmet.
Far Flemming, der til dagligt arbejder som mekaniker hos N.C. Nielsen i Balling, erkender da også, at hobbyen »trækker søm ud«, såvel økonomisk som tidsmæssigt, og derfor har han og fru Karin til stadighed dårlig samvittighed i forhold til den have og grund, der hører til ejendommen.
- Vi har rent faktisk sat huset til salg - fordi vi ikke har tiden til at gøre det arbejde, der hører med til at bo på landet, men der har været langt mellem køberne, erkender Flemming Bæk.
Drømmen for familien er, at sønnen Patrick kan »gå hele vejen« - og altså i løbet af få år kan blive så dygtig, at han kan leve godt af sin sportslige kunnen.
- Vi skiftede fra Silkeborg til Holsted på grund af det ungdomsarbejde, de gør. De bliver trænet af eks-verdensmester Jesper B. Monberg og de blev danske holdmestre for 85 ccm sidste år - og alle bekræfter os i, at Patrick er i en utrolig fremgang, og at han har alle muligheder, siger mor Karin.
På årsplan koster speedway-interessen måske 35.000 kilometers kørsel, og hvor far Flemming følger Patrick, så er mor Karin typisk med Maja, der trods sin klejne status konkurrerer med drenge op til 15-16 år - og regelmæssigt kører fra dem.
- Det er klogt at gemme hendes hår i hjelmen. Når drengene opdager, at de skal køre mod en pige, så får den gerne lidt ekstra gas, siger Karin Bæk.
Ligesom haven giver »dårlig samvittighed«,så har forældrene det heller ikke alt for godt i forhold til Majas tvillingesøster Josefine Marie.
- Hun går til gymnastik og vi bakker hende op, alt det, vi kan og skal, men det er klart, at hun er lidt veninde-afhængig, når vi er til speedway i f.eks Slangerup, siger Flemming Bæk.
At speedway er dyrere en gymnastik er heller ingen hemmelighed.
- Patrick står foran at skulle skifte fra 85 ccm og til 500. Det er et stort spring, og et slag på tasken, så siger man, at en sæson på 500 ccm koster 250.000 kr. Det er mange penge, og heldigvis har vi en del sponsorhjælp på, såvel lokalt som i Holsted, men det er stadig »mor og far«, der er hovedsponsor, siger Karin Bæk.
Ved siden af de sportslige oplevelser, så giver den fælles speedway-interesse massevis af samvær på banerne og på bilturene til og fra banerne.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland