Gå til hovedindhold
Debat

Ja - en klar »ommer«

18-04-2017 KL. 13:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Tak til Knud Bjerre, fordi du så klart fremstiller problemerne med placering af værested for misbrugere, lige ud for Skive Theaters indgang.
Indre Mission har investeret mange penge i et flot Missionshus. Det er planen, og bliver fremstillet som en formildende omstændighed, at værestedet flyttes længere op på pladsen, altså nærmere det nye Missionshus.
Og ikke mindst, beboerne i området er utrygge ved naboskabet.
Det er en klart uacceptabel placering.
Politikerne skal ifølge Skive Folkeblad revurdere placeringen inden sommerferien. Det er tilgiveligt at begå en planlægningsmæssig fejl, men det er utilgiveligt at fastholde fejlen, blot for princippets skyld.
Historien om værested for misbrugere er lang.
Midt i halvfemserne drøftede vi i det daværende teknisk udvalg, hvordan problemet kunne løses, og vi tog på studietur til andre byer, hvor der var etableret værested for misbrugere. Historien fra disse byer var dengang, at det var en begrænset succes.
Dengang holdt misbrugerne til på Rådhustorvet. Det var uacceptabelt, og det blev til et politiforbud.
Dernæst flyttede misbrugerne til området ved toiletbygningen ved Posthustorvet, - der var de også til gene for de borgere, der ønskede at benyttet det offentlige toilet.
Herfra gik turen til Anlægget. Her blev der klaget over, at besøgende i Anlægget blev generet af misbrugerne. – Så herfra flyttede de selv til Midtpunkt. – Det var heller ikke godt.
Nu har misbrugerne fået en skurvogn på Theaterpladsen, én af byens mest centrale pladser, hvor besøgende ofte finder hen. Det er et dårligt visitkort for byen, at gæster bliver modtaget af misbrugere.
I Skive Folkeblad onsdag foreslår Lars Landbo, at misbrugerne flyttes til Børnenes Paradis og det i stedet bliver flyttet til anlægget. Her kan man etablere en velfungerende legeplads, som er i tæt relation til det øvrige anlæg, - rigtig god ide. Jeg tror at det areal, hvor det nuværende paradis er beliggende, er så stort, at der også kan blive plads til et mindre antal parkeringspladser til Museet.
Jeg ved det koster penge og planlægning og problemet på Theaterpladsen kan ikke afvente, at en sådan proces kører, så der må findes en midlertidig løsning.
Et areal i Feldingbækparken tæt på Havnevej kan være en glimrende placering, og tilmed har misbrugerne på et tidspunkt selv foreslået, at de fik et værested her.
Så jeg foreslår, at man flytter den midlertidige skurvogn fra Theaterpladsen til Feldingbækparken. Og tager en åben debat om at flytte Børnenes Paradis til Skive Anlæg, således at misbrugerne kan få et permanent værested i børnenes paradis i den del af pladsen der ligger nærmest Søndercentret.
Kære politikere. Tænk jer om og vær ikke bange for at ændre standpunkt. I kan f. eks. tænke på Jens Otto Krag, der i 1966 sagde: »Man har et standpunkt, til man tager et nyt«.
Bodil Dahl Christensen,
Petuniavej 24,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland