Gå til hovedindhold
Lokalt

124 millioner kroner i overskud hos Skive Kommune

19-04-2017 KL. 17:46
Arkivfoto: Mads Nissen/Scanpix
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Som ventet kom Skive Kommune ud af 2016 med et flot overskud på driften.
I budgettet for året regnede man med et overskud på driften på knap 54 millioner kroner. Det blev i stedet knap 124 millioner kroner.
Efter investering og afdrag forventede Skive Byråd oprindeligt et kassetræk på 56 millioner kroner i 2016. Det blev i stedet til, at kommunen efter afdrag og investeringer kunne lægge otte millioner kroner i kassen til de mange andre millioner kroner, som ligger dér.
I snit over 2016 havde Skive Kommune 435 millioner kroner i kassen.
Især den lave arbejdsløshed i Skive Kommune var afgørende for, at Skive Kommune økonomisk set kom gennem 2016 langt bedre end forventet.
- Skive Kommune er Danmarks bedste til at få langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet. Vi er også rigtig gode til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Vi er også der, at de ekstra indtægter, det har givet os, ikke kan gentages, siger Preben Andersen (DF), 1, viceborgmester Skive Kommune.
Skive Kommune har høstet på effektiv aktivering af ledige i flere år. Derfor kan kommunen næppe blive ved med at hente gevinst på dét område.
Grundet gode overskud i flere år har Skive Byråd i flere år investeret flere penge.
- Vi har investeret 60-80 millioner kroner årligt de senere år. Med det overskud, vi fik i 2016, vil vi gerne være med til at investere endnu mere i 2018. Vi er også klar til at sætte flere penge af til drift, siger Preben Andersen.
Peder Christensen (S), Skive Kommunes 2. viceborgmester, er også klar til at bruge nogle flere penge som følge af Skive Kommunes gode økonomi.
- Der er ikke noget ved at være den rigeste kommune på kirkegården. Vi har nogle udfordringer i forhold til at få skabt vækst i Skive Kommune. Dem vil vi gerne være med til at bruge penge på at få løst, siger Peder Christensen.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland