Gå til hovedindhold
Lokalt

Skolebørn skræmte over tilråb: Mand anmeldt for chikane

19-04-2017 KL. 11:23
12-årige Emilie Brunsgaard fra Vinkel tør ikke længere cykle på cykelstien mellem Viborgvej og Ny Viborgvej til skole, da en mand råber af børnene, når de kommer cyklende. Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Gennem det seneste år har 12-årige Emilie Brunsgaard fra Vinkel haft det skidt med at skulle cykle i skole.
Ikke fordi hun ikke laver sine lektier eller har uvenner i skolen, men fordi hun flere gange er blevet skræmt af en mand.
Det er sket på cykelstien mellem Viborgvej og Ny Viborgvej i Nr. Søby.
Tidligt om morgenen har en mand tæt ved de 50 år stillet sig ud på cykelstien, hvorefter han har råbt ad de cyklende børn.
- Manden har aldrig gjort noget fysisk ved mig, men jeg er bange for ham, og nogle gange bliver jeg nødt til at stå helt af min cykel, siger Emilie Brunsgaard.
- Jeg tror, han er harmløs, men det er svært at få forklaret et barn på 12 år, der er bange, lyder det fra Mette Brunsgaard, der er mor til Emilie.
Ifølge Emilie Brunsgaard kan manden finde på at stå og råbe ting som, »jeg er stærkere end Preben købmand«, og »jeg skal nok passe på jer«.
Men det er ikke så meget det, manden råber, der gør børnene utrygge, men mere hans måde at gøre det på.
Og problemet er, at Emilie Brunsgaard ikke er det eneste barn, der er blevet bange for manden.
Mette Brunsgaard har været i kontakt med minimum fem-seks andre forældre, der har oplevet det samme i forhold til deres børn.
- De fortæller alle, at deres børn er utrygge ved ham, og det er altså ikke rart at sende sit barn af sted til skole, når det er bange, siger Mette Brunsgaard.
Efter at have snakket med andre forældre søgte Mette Brunsgaard råd hos lokalpolitiet i Skive. Og det har nu ført til, at Mette Brunsgaard har indgivet en anmeldelse for chikane på manden, der bliver beskrevet som psykisk ustabil.
- Først forsøgte en af de andre forældre at tale med manden, men det var helt umuligt at komme igennem til ham. Så nu håber vi, at chikanen kan blive stoppet gennem politiet, siger Mette Brunsgaard.
Mette Brunsgaard har dog set manden stå ved cykelstien nogle gange, siden hun anmeldte ham, og derfor har Emilie Brunsgaard nu taget sin egen konsekvens.
- Jeg cykler ikke længere den vej i skole, for jeg vil ikke være bange. Så vil jeg hellere cykle lidt længere, siger Emilie Brunsgaard.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland