Gå til hovedindhold
Lokalt

Boliger i Fjends skal renoveres for 45 millioner kroner

19-04-2017 KL. 22:24
Familieboligerne her på Harald Kiddes Vej i Kjeldbjerg er blandt dem, der snart bliver renoveret. Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Hele 62 almene familieboliger i Fjends kan snart se frem til at få en kærlig hånd, når de enten skal renoveres eller nedrives.
Det er boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg, der har fået grønt lys fra byrådet i Viborg Kommune til at udføre renoveringsarbejdet, der løber op i 45 millioner kroner.
De 62 familieboliger ligger i Fly, Kjeldbjerg, Mønsted, Sjørup og Vridsted, og renoveringerne er en del af en større helhedsplan, som Boligselskabet Sct. Jørgen har haft med alle de boliger, som selskabet overtog, da fusionen med Fjends Boligselskab blev en realitet i 2012.
- Nu er turen kommet til boligerne i landsbyerne i Fjends, og senere bliver der også renoveret boliger i Stoholm. Planen er, at samtlige af vores boliger i Fjends skal have et løft, men familieboligerne i landsbyerne står først for, siger Ole Nielsen, der er byggechef i Boligselskabet Sct. Jørgen.
Fjends Boligselskab havde ikke den fornødne kapital til at renovere boligerne inden fusionen, og Boligselskabet Sct. Jørgen fik ved fusionen tilsagn fra Boligselskabernes Landsbyggefond om støtte til nogle af udgifterne.
Sagen er her fem år efter fusionen endelig ved at være gennem det politiske system, og snart begynder Boligselskabet Sct. Jørgen at hyre rette folk til opgaven.
- Der skal arkitekter og ingeniører på, og så forventer jeg, at der kommer et udbud omkring sommerferien, så vi kan komme i gang til efteråret, siger Ole Nielsen.
Selv om boligerne får et markant løft, så kan kommende lejere se frem til en lavere husleje, da Sct. Jørgen i samarbejde med Landsbyfonden vil sænke huslejen.
- Det er en vurdering, vi har taget, da vi mener, at huslejen i landsbyerne er pustet for højt op. Vi har så fået Landsbyfonden med på, at den finansierer en del af kagen, så det også bliver muligt for os at sænke huslejen, siger Ole Nielsen.
I Vridsted, Kjeldbjerg og Fly bliver huslejen sat ned med 10 procent. I Sjørup bliver det fem procent, mens huslejen forbliver den samme i Mønsted.
Det er dog ikke alle boliger, der bliver renoveret. Boligselskabet Sct. Jørgen har river otte plejeboliger ved Sjørup Ældrecenter ned. Til gengæld bliver der genopført 10 boliger.
Hele projektet forventes at tage et par år, og der er lavet aftaler for genhusning af lejere af de boliger, hvor det bliver nødvendigt.
Boligselskabet Sct. Jørgen har også renoveringsplaner på plads for familieboligerne i Stoholm i Vestergade og Anlægsgade samt ældreboligerne i Sparkær, Stoholm og Sjørup.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland