Gå til hovedindhold
Lokalt

Derfor kan dit vand være farvet grønt på mandag

29-04-2017 KL. 09:05
Det ser ret giftigt ud - men det er helt uskadeligt. På mandag tilsætter Skive Fjernvarme en grøn farve til fjernvarmevandet for at få afsløret utætheder i systemet. Foto: Skive Fjernvarme
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Fra på mandag den 1. maj kan kunder hos Skive Fjernvarme opleve, at det varme vand fra bruseren og vandhanen kan blive grønt.
Det skyldes, at Skive Fjernvarme tilsætter et grønt farvestof til fjernvarmevandet for at hjælpe forbrugerne med at afsløre utætheder i deres varmeanlæg. Hos borgere med fjernvarme bliver vand til brusere og vandhaner varmet op i en varmeveksler, hvor fjernvarmevandets varme bliver brugt til at skaffe kunderne varmt brugsvand. Hvis varmeveksleren er tæt, vil fjernvarmebruger ikke opdage, at fjernvarmevandet er grønt. Men er anlægget ikke tæt, kan fjernvarmevandet trænge over i brugsvandet. Det er netop utætheder, Skive Fjernvarme i samarbejde med Skive Vand vil have afsløret.
- Farvestoffet er helt ufarligt og godkendt af sundhedsmyndighederne. Det er hverken sundhedsskadeligt at drikke eller bade i det grønne vand. Vi tilsætter farvestoffet for at hjælpe forbrugerne med at afsløre utætte installationer, så de kan undgå at bade i eller indtage fjernvarmevand over længere tid. Samtidig kan en defekt varmeinstallation medføre, at der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, og så betaler forbrugerne faktisk for brugsvand, som de ikke har gavn af, siger Skive Fjernvarmes administrerende direktør, Tage Meltofte.
De forbrugere, som oplever at få grønt vand i bruseren og vandhanen, skal kontakte en VVS-installatør for at få repareret varmeveksleren.
- Vi igangsætter dette tiltag både for at hjælpe forbrugeren med en utæt varmeinstallation, men også for at fjerne vandspild fra vores fjernvarmenet til gavn for alle vores forbrugere og miljøet. Skive Fjernvarme cirkulerer store mængder af vand i vores fjernvarmenet og til trods for et systematisk vedligehold, så har vi et vandspild. Som miljøbevidst fjernvarmeselskab ønsker vi at begrænse dette spild og tab af energi, og her er det grønne farvestof en hjælp på vejen, siger Tage Meltofte.
I forbindelse med tilsætningen af farvestoffet er der risiko for, at vandet i søer og vandløb bliver farvet grønt på grund af brud på rør i jorden. Opdager man et grønt vandløb eller sø, bedes man kontakte Skive Fjernvarme.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland