Gå til hovedindhold
Debat

Hold fingrene fra 7. klasserne i Vinderup og Sevel

02-05-2017 KL. 11:13
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Børn og Unge-udvalget i Holstebro Kommune leger lige nu med tanken om helt at flytte 7. klasserne fra Vinderup og Sevel Skole til den private skole Vinderup Realskole. Vel at mærke således, at Holstebro Kommune skal betale for det.
Realskolen har i mange år haft en aftale med kommunen om undervisning af overbygningsklasserne fra skolerne i Vinderup området.
De sidste år har Vinderup Realskole tilbudt en science linje for 7. klasse elever og en del forældre har valgt dette tilbud sammen med deres unge mennesker og har selv betalt for det.
Vinderup Realskole har skabt nogle rigtig spændende 7. klasser og Realskolen skaber bestemt nogle gode og professionelle rammer.
Forældre er i deres gode ret til at vælge. Det vil SF ikke blande sig i. Men vi mener til gengæld ikke at kommunen skal til at betale for alle 7. klasser i området. SF har tidligere, sammen med et flertal i byrådet vægtet hensynet til landsby skolerne højt. Herved blev 7. klasse en del af Grundskolen. Der var fokus på, at Sevel Skole skulle være en skole for hele det område, hvor kommunen lukkede skolerne i Herrup og Mogenstrup. Vi mener, at kommunens plan med 7. klasserne på sigt kan medvirke til at udhule grundlaget for Sevel Skole. En lokal folkeskole er en meget vigtig livsnerve for en landsby.
SF Holstebro vil arbejde for at tale folkeskolen op og medvirke til at skabe nogle rammer, så folkeskolerne kan matche de tilbud, der er fra de private skoler. Der skal ikke privatiseres mere, men derimod satses på de fælles folkeskoler.
Kunne man forestille sig, at Holstebro Kommune ville fjerne et klassetrin fra de kommende 3 skoler i Holstebro by og flytte dem til eks. den planlagte privatskole ved Idrætscenter Vest? Næppe.
Ole Primdahl,
byrådskandidat,
SF Holstebro,
Vindelevgård 192,
7830 Vinderup
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland