Gå til hovedindhold
Debat

De to gamle bygninger

10-05-2017 KL. 14:33
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Onde tunger vil mene, det sker ofte, men jeg indrømmer for en gangs skyld, at jeg måske har misforstået noget omkring de gamle bygninger i Skive, som der er megen debat omkring.
Min fejl består primært i ikke at være opmærksom på, at opgaven vil kunne løses som to individuelle opgaver, og dermed kan de også betragtes uafhængigt af hinanden.
Jeg beklager naturligvis fejlen.
Når det er sagt, giver det omvendt en kolossal frihed til at prioritere anderledes i ideerne, end jeg fornemmer, der hidtil er gjort.
Jeg vil RIGTIG gerne foreslå følgende:
1. Vi adskiller snakken om de to huse til individuelle betragtninger og behandler dem uafhængigt af hinanden.
2. Vi tilbyder, som kommune, at den gamle palæbygning frasælges til det eksisterende hotel med den ene klausul, at eksisterende facader bibeholdes i nuværende udseende. Den skal naturligvis friskes op med hvid farve, men der må generelt ikke ændres på facaden, medmindre det kan påvises, at den føres tilbage til oprindeligt udseende.
3. Vi får ved frasalg af palæbygningen en enorm fri mulighed for at bibeholde det gamle bindingsværkshus på samme præmisser. Tillad f.eks. en LOKAL entreprenør, som tidligere har ytret, at der kan være forskellige løsninger, at komme med forslag til løsninger i forhold til fundamentet.
4. Tilbyd ejerne af Annexet at lave et forslag a la det, jeg læste Knud Bjerre kom med forleden med en glasløsning. Dog skal løsningen være en mellemforbindelse mellem Annexet og Skives Vugge. På den måde får Annexet også mulighed for at lave den fedeste cafe / spisested. (nej, jeg har ikke anparter i nogen ejendomme i Skive).
5. At se bort fra ingeniører og arkitekter, der udtaler, det ikke kan lade sig gøre. De kunne rette det skæve tårn i Pisa op, og jeg tror derfor næppe Skives Vugge kan være så vanskelig at få på plads. Kaj Ove Madsen tror på det. Så tør jeg også godt.
Der hersker ingen tvivl om, at jeg i al beskedenhed mener, det vil være en optimal løsning for alle parter. Ikke mindst byen, som derved vil få mulighed for at bibeholde Skives Vugge med dens karakteristiske udseende.
Ingen jeg kender, som har besøgt Annexet med dets nuværende og efterhånden ældre synsindtryk, kan være uenig in at den bygning ligeledes er totalt vidunderlig.
Giv mig bare et eneste grundlag for, at man ikke vil kunne tilføre samme stemning for Skives Vugge.
Der kan utrolig enkelt laves en stabilisering af fundamentet. Der kan etableres område ude foran mellem Vuggen og åen, til Skives ABSOLUT SMUKKESTE BELIGGENHED, så man kan udbygge stemningen fra Annexet.
Så kære politikere, tag nu at ansku min ide som en faktuel og BILLIG mulighed. Ansku Skives mulighed for at beholde noget af det gamle, og samtidig uddybe essensen af mange arbejdsgruppers indspark i forhold til at skabe liv ved åen.
Det var enormt spændende at følge snakken ved Skive Bytings idékonference. Det er et super godt tiltag, og en kæmpe cadeau til Ruth Kristensen for idéudførsel og oplæg.
Dejligt at byrødderne laver oplæg, hvor man som almindelig borger kan komme med indspark.
Husk også på, at det er jer, som sidder i byrådet, der skal træffe afgørelserne.
Herunder den kæmpe mulighed der foreligger for at samarbejde med lokale entreprenører og derved bibeholde Skives Vugge.

Med venlig hilsen
Lars Landbo,
Kærmindevej 7,
7800 Skive
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland