Gå til hovedindhold
Lokalt

Dom: Par får lov til at beholde hus på Frederiksdal Allé

17-05-2017 KL. 22:30
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Ved en dom i Vestre Landsret fik et par i Skive lov til at beholde det hus på Frederiksdal Alle, de havde købt efter at være kommet med et højere bud en anden mulig køber.
Det var den anden mulige køber, som havde anlagt sagen.
I første omgang vandt han ellers sagen ved byretten i Viborg. Her blev sælgerne pålagt at få lavet et nyt skøde, så huset i stedet tilfaldt den person, der havde budt først.
Vestre Landsret i Viborg var uenig med byretten. Ifølge landsretten ville der kun kunne ske en afgørelse til fordel for manden med det første bud, hvis der reelt var indgået en handel.
Hverken i byretten eller i landsretten er det ifølge Vestre Landsret godtgjort, at der var indgået en aftale mellem ham, der var kommet med det første bud og sælgeren.
Og i og med at det ifølge Vestre Landsret ikke har kunnet bevises, kan parret, der købte huset og flyttede ind, blive boende.
Byrettens afgørelse faldt for et år siden, og ifølge den skulle parret altså være flyttet. Vestre Landsrets afgørelse med den modsatte konklusion faldt næsten på dato et år senere - den 15. maj 2017.
Byretten mente, at der vart indgået en aftale mellem den mand, der havde budt først, og sælger. Og at parret med det seneste bud var klar over det og derfor i »ond tro«.
I og med at landsretten afviste, at der var indgået en aftale om salg, er det sidste spørgsmål uden betydning.
Parret bød 90.000 kroner mere end den mand, der først ville købe huset.
Han havde accepteret den pris, som huset var sat til salg til, og det endte altså med at blive solgt for 90.000 kroner mere end den udbudte pris, det vil sige 1,6 millioner kroner.
Skive Folkeblad har været i kontakt med parret, der nu har fået lov til at beholde huset på Frederiksdal Allé. De ønsker dog ikke at medvirke og fortælle om den uvished, sagen må have medført.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland