Gå til hovedindhold
Sport

Sparehensyn ensretter trafikken i Skive

19-05-2017 KL. 10:23
Aske Vorre vandt Agro Top-Løbet i Skive i 2016 for coloQuick-CULT. Han er klar til at forsvare sin sejr, men i denne omgang for Giant-Castelli. Arkivfoto: Brian Laursen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Cykelrytterne i søndagens Agro Top-løb i Skive kan brede sig i begge sider af vejen uden risiko for modkørende trafik. Tidligere har dele af ruten været ensrettet på løbsdagen, men i 2017-udgaven bliver hele den godt 21 kilometer lange rute med udgangspunkt fra Bakkedraget i Vinde kun gjort farbar for øvrig trafik i den ene retning.
Det fortæller Per Husted fra Skive Cykle Klub, der er arrangør af løbet.
- Hele ruten bliver ensrettet, så vi har delt løbesedler ud til samtlige på ruten, siger han og tilføjer, at tiltaget ikke er cykelklubbens ønske, men derimod politiets.
- Ved at ensrette ruten, sparer politiet at sende to motorcykelbetjente ud foran feltet. Det er derfor, de har valgt at gør det - for så sparer de et par betjente. Så langt er de ude.
- Og det gør sikkert, at der er rigtig mange, som bliver irriteret på dagen, siger han.
Løbet får deltagelse af omkring 400 ryttere. Det er i lejet fra tidligere år bortset fra i fjor. Da lå løbet som et af sæsonens første og tiltrak kun lidt over 200. Fordoblingen skyldes dog næppe, at der i år køres om at blive jysk-fynsk mester.
- Nej, det er ikke en af de titler, der er allerstørst rift om. Måske i ungdomsklasserne, men hos seniorer er det ikke vigtigt, siger Per Husted.
Det lokale kontinentalhold coloQuick-CULT bliver indehaver af favoritværdigheden. Alle teamets 14 ryttere er meldt til start, og de vil dermed være klart i overtal i A-klassens felt, som fredag talte 56 tilmeldte.
Konkurrenterne fra Riwal stiller med syv ryttere, mens Team Veloconcept kommer med fire, heriblandt den nykårede danske U23-mester Michael Carbel Svendgaard, som tidligere har vundet i Skive. Det var i 2014, da han slog nuværende coloQuick-CULT-rytter Jesper Odgaard i spurten.
Skive CK’s egen deltagelse i løbene begrænser sig til tre mand. Nikolaj Rud Østergaard er med i B-klassen, Mathias Panduro Høgfeldt Pedersen i D-klassen og Holger Christiansen i H60.
SCK valgte for nogle år siden at drosle ned for ungdomsarbejdet og i stedet anbefale unge ryttere at tage til Nr. Søby i stedet, så der er ikke mange at tage af, forklarer Per Husted.
- Næsten hele styrken er i stedet med som frivillige, hvor der er over 100 mand med. Det er ret omfattende at arrangere sådan et cykelløb med telte, mad og opstilling. Vi får selvfølgelig hjælp af Politihjemmeværnet, men der skal stadig mange ud på ruten, og det tror jeg, der er mange, som slet ikke er klar over, siger han.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland