Gå til hovedindhold
Lokalt

Fortsat uafklarede spørgsmål: Gl. Skivehus splitter byrådet

28-05-2017 KL. 13:59
Foto: Benjamin Christensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Først umiddelbart inden - eller umiddelbart efter - sommerferien ventes Skive Byråd at tage stilling til Gl. Skivehus’ fremtid.
- Vi skal være på sikker grund, fastslår borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V), Hald, om tidshorisonten for en afgørelse.
Han understreger samtidig, at Gl. Skivehus langt fra er glemt.
Skive Byråd betalte 4,5 millioner kroner for henholdsvis den såkaldte palæ-bygning som det gamle bindingsværkshus, der daterer sig tilbage til 1719.
Men det er aldrig lykkedes at skaffe fondsmidler udefra til bevarelsen af bygningerne.
Kommunens medarbejdere rejste i marts et såkaldt »faresignal« i forhold til istandsættelsen, der kan blive væsentligt dyrere end forudset, og politikere, der er langt fra enighed i spørgsmålet, gør afgørelsen svær at forudsige.
Det skyldes også de arkæologiske udgravninger, som bygherren i henhold til museumsloven skal betale. Meget vand i åen ventes at give problemer, men det står allerede klart, at væsentlige fund og informationer, som rækker tilbage til Skives opståen som købstad, om Gl. Skivehus og det liv, der levedes der.
Skive Byråd har foreløbig sat 15 millioner kroner af til istandsættelsen af husene til og med 2018. Spar Vest Fonden har lovet at give 1,2 millioner kroner. Men spørgsmålet er, om de kommer til at slå til.
- Hvem har ansvaret for, at der ikke er sket noget i fire år?, er ét af de spørgsmål, som flere læsere har stillet Folkebladet.
Vi har derfor forsøgt at finde nogle svar i den sag, som et byrådsmedlem betegner som »en bombe under byrådet«.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland