Gå til hovedindhold
Lokalt

Vandpark på fjorden er lige om hjørnet

07-06-2017 KL. 11:46
Det bliver gratis at hoppe rundt i vandparken i Glyngøre, for tanken er, at den netop skal være for alle. Privatfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Om ganske få dage kan man finde oppustelige kæmpe legeredskaber på fjorden ud for Glyngøre. Lørdag 17. juni holder byen nemlig indvielse af den Glyngøre Vandpark, som er en legeplads på vandet for alle vandhunde.
Redningsveste og våddragter er indkøbt, og lige om lidt lander de oppustelige elementer fra den amerikanske leverandør.
Hoppepude, trampolin, rutsjebane og de andre elementer til vandparken bliver leveret i Tyskland, og så har det lokale speditionsfirma Interfjord lovet at sørge for resten af hjemturen.
Alle lokale kræfter er nemlig sat til i bestræbelserne på at etablere en vandpark, som gratis skal være til gavn for alle vandhunde fra nær og fjern. Især i et af husene i Glyngøre er der blevet lagt kræfter i. Det er i samme hus, hvor fire drenge på husets sorte tavle tæller dagene ned til, at parken kan bliver indviet.
Deres mor Lotte Bodilsen har lagt en uanet mængde timer og kræfter i at gøre sin idé til virkelighed. For to år siden var hun på ferie i Kroatien, og på feriestedet var der noget lignende den vandpark, Glyngøre nu får.
- Sådan en skal vi da have i Glyngøre, tænkte jeg, siger Lotte Bodilsen, der er født og opvokset ved Glyngøres vand og selv har leget meget i bølgerne.
Hun gav sig til at undersøge, hvad sådan en kostede og allierede sig med Glyngøre Borger- og Erhvervsforening, hvor man gerne ville tage ejerskab for hendes idé. Med på sidelinjen fik hun også Torben Kornum, som blandt andet har hjulpet med at finde det bedste tilbud på en vandlegeplads.
- Det var vigtigt for mig, at det blev en legeplads for alle, og at den skulle være gratis. Når man kommer syd på, er den slags i en kommerciel tankegang. For at det skal blive endnu mere tilgængeligt for alle, har vi købt 25 redningsveste og 25 våddragter, så der ikke står et barn, som ikke kan komme derud, forklarer hun.
Torben Kornum, der er kendt for sin vindsurfing, var med på ideen med det samme.
- Vi laver en aktivitet her, som er mere attraktiv end så mange andre ting - for eksempel alle skærmene. Det er svært at lave et forbud mod skærmene for børnene, så vi laver i stedet en aktivitet, der gør, at børnene gerne vil ud i luften og solen. Og så laver vi noget, som ikke kræver ressourcer, ikke griser og ikke støjer. Det er jo indbegrebet af »Rent liv«, siger han med slet skjult adresse til Skive Kommunes miljøfokus.
- Det er en legeplads for både voksne og børn. Leg med vand virker dragende på de fleste børn. Du kan jo bare sætte en havevander op, og så sker der noget med børnene. Og på den her legeplads får børnene også udviklet deres motorik, forklarer Lotte Bodilsen.
Så når snoren bliver klippet 17. juni, er der fri leg frem til august/september, hvor legepladsen kommer på land, så den ikke bliver taget i en decemberstorm eller frosset i stykker i en kold vinter.
Så må børnene gå og glæde sig til juni næste år, hvor legepladsen igen vil være på plads.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland