Gå til hovedindhold
Sport

40 år gammel rekord faldt: Studievært er ikke længere hurtigst i Skive

12-06-2017 KL. 11:05
Amalie Brammer Kristiansen slettede en 40 år gammel rekord og kan nu kalde sig den hurtigste sprinter i SAM’s historie. Arkivfoto: Benjamin Christensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Weekenden bød på endnu et stort atletikmesterskab på Spar Nord Arena. For noget, der ligner sjette eller syvende gang de seneste otte år var Skive AM vært for de udendørs vestdanske mesterskaber for ungdom, og de rutinerede arrangører kom endnu en gang igennem to dage med løb, kast og spring med æren i behold.
Flot solskinsvejr lørdag blev afløst af regn fra søndag middag og en del modvind i løbedisciplinerne. Men det blev taget med højt humør af deltagerne fra 12 år og op til 22.
Fra et lokal perspektiv var det mest bemærkelsesværdige, at en klubrekord med intet mindre end 40 år på bagen blev slået. Det var Amalie Brammer Kristiansen, som med tiden 12,39 på 100 meter nu kan kalde sig den hurtigste SAM-pige nogensinde.
Den tidligere rekord var sat af Margit Madsen i 1977.
Hun har siden skiftet efternavn til Vendelbjerg og er studievært på TV Midtvest. Hendes tid dengang lød på 12,2 sekunder - men da det var en håndstoppet tid, skal der ifølge en omregningsfaktor lægges 24 hundreddele af et sekund til, når den skal sammenlignes med en elektronisk.
- Så på den måde kan man godt sige, at Amalie nu er den hurtigste, siger Annette N. Jensen fra SAM.
Et kig i tabellerne viser, at skibonitten nu er nummer 11 på årets seniorrangliste på 100 meter og nummer 4 hos juniorerne. Hun vandt desuden 200 meter i strid modvind søndag, hvor hun kun var 5/100 fra sin personlige rekord.
Hos de ældste drenge satte Søren Rahbæk en fantomtid på 110 meter hæk. Hans personlige rekord lød tidligere på 17,43 sekunder, men den kappede han næsten et sekund af til nu 16,49 - hvilket giver en sjetteplads på årets danske rangliste.
Om stævnet generelt kan man konkludere, at en del af titlerne var meget billigt til salg. Især i de ældste klasser var der få deltagere, og mange fik guld om halsen uden at behøve bekymre sig om modstand.
- Der var en del, som løste eksamensopgaver på stadion, og det er klart, der er nogle, som har prioriteret skolen højest. Sådan var det også hos os selv, hvor Emil Mader Kjær meldte fra, fordi han skulle til eksamen både fredag og mandag, siger Annette N. Jensen.
For deltagerne fra Stoholm Atletik var der kun grund til tilfredshed.
Kaster Hans Barrett hentede hele fire guldmedaljer og en x sølv.
Guldmedaljerne hentede han i hammerkast (62,25 m), Kuglestød (12.26 m), Diskoskast (42,51 m) og vægtkast (17,41 m)
Desuden fik han en sølvmedalje i spydkast (47,60 m)
- En meget flot serie af den unge kaster, siger Edit Toft.
Iben Dahl deltog i spydkast og diskoskast og her fik Iben guldmedalje i begge kast.
I år forsøgte SAM sig med til at tilbyde overnatning i den indendørs Spar Nord Arena. Det blev der taget godt imod på grund af den nære beliggenhed til stadion - deltagerne kunne dels sove længe og dels gå direkte over til morgenmad på stadion i stedet for tidligere at skulle have taget turen fra Skivehus Skole.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland