Gå til hovedindhold
Lokalt

Offer for farlig trend: Boltene var skruet løs på Helles bil

13-06-2017 KL. 11:49
34-årige Helle Larsen fra Skive kørte tirsdag morgen flere kilometer med løse bolte på sit venstre fordæk. Hun fik heldigvis holdt ind til siden, før det gik galt. Privatfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
34-årige Helle Larsen fra Skive måtte grædende og rystende erkende, at hun tirsdag morgen var tæt ved at blive offer for en ny og farlig trend, hvor folk skruer boltene på bilhjul løse.
Helle Larsen havde netop afleveret to af sine børn i børnehave, da hun satte sig ind i sin bil for at køre på arbejde i Holstebro.
Men hun kunne godt mærke, at bilen ikke kørte, som den plejede.
- Først troede jeg, at jeg var punkteret, men det fandt jeg ud af, at jeg ikke var, og så satte jeg mig ind i bilen igen og kørte lidt videre. Men bilen var slet ikke til at styre, så jeg blev nødt til at holde ind til siden, fortæller Helle Larsen.
Det gjorde hun kort inden rundkørslen på Herningvej, og der ringede hun til sin svoger, der er mekaniker.
Han fortalte, at hun skulle tjekke, om boltene på hjulene var løse.
- Jeg sagde til ham, at sådan noget sker da ikke i Skive, men da jeg tjekkede, var alle boltene på venstre forhjul løse. Så begyndte jeg at græde, jeg blev bange, og jeg var rystet, for jeg tænkte på, hvad der kunne være sket, siger Helle Larsen.
Helle Larsen ventede på sin svoger, der kom og spændte boltene fast, så hun kunne komme videre. Svogeren var ikke i tvivl om, at boltene var blevet løsnet med vilje, og forskrækkelsen forsvinder ikke bare sådan for Helle Larsen.
- Det er noget af det mest ubehagelige, jeg har prøvet. Jeg forstår ikke, hvorfor folk gør sådan noget. Det kan jo ende katastrofalt, siger Helle Larsen.
Bilen havde aftenen inden stået helt ugeneret i en gyde i Allégade, som kun tilhører Helle Larsen. Og når det kan ske der, frygter Helle Larsen, at det kan ske både for hende selv og andre fremover.
- Jeg har fortalt det til venner og familie, så de kan tjekke deres bolte, og jeg må da indrømme, at jeg ikke sætter mig i min bil igen, før jeg har tjekket, om boltene er løse, siger Helle Larsen.
Helle Larsen har meldt episoden til politiet.
Politiet har fået endnu en anmeldelse fra Silkeborg om samme problem.
Det livsfarlige hærværk har hidtil været et stort problem for især Midt- og Vestsjællands Politi med en lang række sager omkring Roskilde.
Men nu viser det sig, at der også er seks dugfriske anmeldelser hos Københavns Vestegns Politi, som offentligheden ikke har kendt til.
Dermed er antallet af kendte sager oppe på 16 styk i hovedstadsområdet siden slutningen af marts, hvoraf størstedelen er fra juni måned.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland