Gå til hovedindhold
Sport

Glæde i Skive fH: Endelig en herrespiller på A-landsholdet

15-06-2017 KL. 11:34
En erkendtlighed til Peter Krogh for at blive topscorer mod Moldova. Foto: Hondbóltssamband Føroya
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Adskillige spillere med fortid i Skive fH har været med omkring A-landsholdet i herrehåndbold - men hidtil ingen, mens de var aktuelle på den lokale klubs holdkort.
For 3-4 år siden var serbiske Luka Mitrovic inde omkring sin nations ypperste mandskab, men den i Aalborg-lejede playmaker nåede så vidt huskes aldrig at få en officiel kamp for serberne i sin SfH-tid.
Men nu er der hul igennem.
Hverken hos OL-vinderne Danmark, eller hos Serbien - men hos lidt mere upåagtede Færøerne.
Det er Peter Krogh, der netop er skiftet til Skive på en to-årig aftale, som i øjeblikket er med Færøerne til en turnering for små håndboldnationer i Bulgarien og har gjort sig aldeles glimrende bemærket til nu. Krog og hans nordatlantiske holdkammerater har nemlig vundet samtlige tre gruppekampe og er klar til kvartfinalen.
Han scorede fire gange i 30-23-sejren over Kina, syv gange i 40-30-sejren over Moldova - og endelig fik han ikke spilletid, da Færøerne splittede Armenien i atomer med 44-6 efter 18-1 ved pausen.
Peter Krog er dansk statsborger. Men efter han for godt to år siden flyttede til Færøerne for at spille for klubben H71, fik det færøske forbund øje på kvaliteterne hos bagspilleren, som besidder den sjældne evne at kaste nogenlunde lige godt med begge hænder.
- Forbundet kom og spurgte, om jeg havde lyst til at spille på det færøske landshold, og det sagde jeg selvfølgelig ja til. Det var for et år siden, og da var der ikke lavet regler for, hvor længe man skulle have spillet på Færøerne for at kunne komme på landsholdet, og det har de så fået lavet til to år, fortæller han.
- Så hvis jeg ikke havde spillet på et dansk landshold i tre år og havde været på Færøerne i to, så kunne jeg spille.
26-årige Peter Krogh har aldrig spillet for et dansk landshold.
- Og udsigten til, at det ville ske lige foreløbig, var ikke gode, erkender han med et grin.
- Så jeg sagde ja til Færøerne for at komme ud og få en masse oplevelser og landskampe. Det kunne være fedt at være med til, og så er det også en stor ære, siger han.
Om Færøerne på sigt vil forsøge at kvalificere sig til de store, internationale mesterskaber, ved Peter Krogh ikke noget om på nuværende tidspunkt. Turneringen i Bulgarien er én, den lille nation er inviteret til - den tæller 14 absolut små håndboldnationer, men selv dér er der enorme forskel i evnerne. For eksempel har Tyrkiet slået Albanien med 54-12 - og så er Færøernes sejr i aftes over Armenien den næststørste hidtil.
Og nu gælder det så kvartfinalen mod værtsnationen i morgen.
- Det har været fedt at være med til. Og jeg kender jo alle på holdet - selv dem, der spiller i Danmark, ved man hvem er, fordi det er så lille et ø-samfund, siger Krogh, som er klar på mere og vil sige ja, hvis telefonen ringer.
I juli vender han og kæresten samt familiens lille barn hjem til Danmark.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland