Gå til hovedindhold
Lokalt

Skives lægehelikopter er i aktion tre gange om dagen i snit

18-06-2017 KL. 08:17
Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Der har været god brug for den lægehelikopter, som fik base i Skive for to år siden.
I gennemsnit er den i luften mellem tre gange om dagen.
Det samme gælder for de to andre lægehelikoptere i Billund og Ringsted.
Til sammen gik de i luften 3500 gange i 2016, og det betyder, at grænsen er ved at være nået for, hvad de nuværende tre lægehelikoptere kan overkomme,.
Det skriver TV Midtvest på baggrund af en vurdering fra Svend Hartling, der er koncerndirektør i Region Hovedstaden og formand for styregruppen bag ordningen med de tre helikoptere i Skive, Billund og Ringsted.
- Vi kan godt nå en smule højere, men ikke meget, siger han.
Styregruppen undersøger i øjeblikket, om det kunne blive relevant med en fjerde landsdækkende helikopter, som i givet fald skal bruges til hjemtransport af patienter.
- Vi er i gang med at analysere og kigge på, om vi også kunne have glæde af at bruge akutlægehelikopterne til transport af patienter fra de store universitetshospitaler og hjem til de lokale sygehuse.
Helikopterne rykker især ud til borgere med blodpropper i hjertet eller hjernen og med traumer efter trafikulykker, som helikopterne kommer til undsætning.
Stigningen i brugen af helikopterne skyldes ifølge Svend Hartling, at samtlige landets fem vagtcentraler har fået øjnene op for ordningens muligheder, oplyser TV Midtvest .
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland