Gå til hovedindhold
Lokalt

Politikere står fast: Gl. Skivehus skal bevares

21-06-2017 KL. 21:16
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Byråd får ikke sagen på dagsordenen før sommerferien, men politikerne viger ikke fra de hidtidige planer om at bevare Skives næstældste bygning, bindingsværkshuset Gl. Skivehus fra 1719.
I alder overgås Gl. Skivehus kun af byens hvide kirke med de velbevarede kalkmalerier.
Kommunens anden bygning ved Gl. Skivehus, den såkaldte palæbygning fra 1850, skal derimod udmatrikuleres og sælges.
Bindingsværkshuset fra 1719 ventes fredet efter arkæologerne under en forundersøgelse fandt egetræstømmer fra etableringen af kælderen i Gl. Skivehus. Det vurderes til at være fældet og anvendt lige omkring år 1400.
- Når fredningsforholdene er afklaret udarbejdes et økonomisk overslag for istandsættelse af klimaskærmen for bindingsværksbygningen, siger borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V), efter tirsdagens møde i kommunens økonomiudvalg.
Efter Skiveegnens Erhvervs og Turistcenter (SET) har takket nej til at få lokaler i bygningerne, skal det undersøges hvilke muligheder for udstillinger og historiske fortællinger, bygningen efterfølgende kan anvendes til. Borgmesteren oplyser desuden, at der forud for salget af palæ-bygningen tinglyses en række servitutter og bestemmelser af bevaringsværdig karakter for bygningen.
Men det afskrækker ikke en mulig køber, Knud Bjerre, Skive, der sammen med Mogens Halborg Jensen, Dommerby, og Leif Jensen, Skive, gennem et par år har istandsat hotelbygningen, der ligger ud til Sønder Boulevard i Skive.
- Vi er klar til en dialog med Skive Kommune omkring en handel, såfremt de ønsker det, siger Knud Bjerre.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland