Gå til hovedindhold
Debat

Vi må tænke nyt

08-07-2017 KL. 08:27
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Skive Kommune får færre og færre borgere. Befolkningstallet mindskes årligt med mere end 100 mennesker. Kommunens nuværende bosætningsstrategi fungerer desværre ikke efter planen.
Jeg er vidende om, at nye tilflyttere til kommunen ikke får informationsmateriale om kommunens vifte af tilbud med mere. Nye tilflyttere bydes ikke engang velkommen som nye tilflyttere.
Som Carl Eiler Carlsen bemærkede i sit indlæg tirsdag den 4. juli, er det valgår, og det burde jo nok kunne sætte gang i siddende politikeres forslag til forbedringer.
Jeg vil gerne opfordre til, at der tænkes mere på HELE kommunen, og at der fokuseres på tiltrækningen og skabelsen af arbejdspladser.
Der flytter heldigvis nye borgere til kommunen. Vi har en fantastisk kommune med masser af vand, natur, kultur og seværdigheder. Jeg mener også, vi er rimeligt omgængelige og venligsindede :-)
Vi må støtte landsbyerne mere og tænke som en hel kommune. Ikke kun Skive, som blot Skive by.
Industriområder er der også i de mindre byer. På trods af lave grundpriser i de mindre industriområder bliver byggegrundene der i for ringe grad solgt og udnyttet. Det skyldes uden tvivl til en vis grad, at infrastrukturen halter gevaldigt. På med noget nyt asfalt og sørg for at forbindelserne til de større veje er så velfungerende som muligt. Kommunen bør støtte op omkring landsbyernes udvikling. En forbedret infrastruktur kan genere arbejdspladser. Flere arbejdspladser kan give håb om flere tilflyttere.
Vi må ud af dødvandet og få styrket relationerne til Christiansborg med det sigte, at blot en lille del af de statsligt udflyttede arbejdspladser havner i vores kommune. Det er ikke nok at glæde sig over, at vi bliver vurderet højt på en Dansk Byggeri-liste inden for erhvervsvenlighed, når der samtidig er et faldende befolkningstal. Der skal mere til!
Det er arbejdspladserne, der hovedsageligt trækker nye borgere til. Skive har mistet et stort antal arbejdspladser. Ikke kun pga. finanskrisen. Slagteriet brændte, Metallic og Flextronics lukkede osv. Alle var det store arbejdspladser, som er svært erstattelige. Derfor er det nødvendigt at tænke ud af boksen og yde en ekstraordinær og vedvarende indsats for at skabe nye jobs.
Viborg og Holstebro kommuner har ganske god tilflytning, og erhvervslivet dér trives. Generelt vokser vores naboer misundelsesværdigt i forhold til Skive kommune. Vi skal ind i kampen og blive en endnu mere attraktiv kommune for nye og udflyttende virksomheder.
Men vi får jo ikke noget foræret. Heller ikke arbejdspladser. Vi må skabe dem selv! Tiltrække dem selv! Vi må vende udviklingen med alle tænkelige, lovlige midler. Vi må tænke nyt!

Venlig hilsen
Peter Søndergaard,
konservativ
byrådskandidat,
Annettevej 6,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland