Gå til hovedindhold
Sport

Oddense-pige hentede DM-guld og -sølv

11-07-2017 KL. 11:27
Kan det virkelig passe - har jeg vundet? Jo, den var god nok. 18-årige Laura Glerup Jensen (th) fra Durup/Odense havde mange successer ved DM. Privatfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Selv om man er vokset op i en lille svømmeklub, kan man godt blive en stor svømmer.
Det står 18-årige Laura Glerup Jensen som det soleklare bevis på.
Laura har svømmet hele sit liv, men da hun skulle i 9. klasse, tog hun på svømme-efterskole på Fyn, og i forlængelse af et to-årigt ophold der, så valgte hun at flytte til Odense for at prøve evnerne af i en af landets store svømmeklubber, nemlig H2-Odense.
Evnerne fik hun lejlighed til at vise i weekenden, da der blev svømmet om de danske mesterskaber på langbane i Bellahøj i København.
Her hentede Laura Glerup Jensen dels fem ungdomsmedaljer og dels to medaljer hos seniorerne - guld på 200 meter fri og sølv på 100 meter fri - og det i særdeles markante tider.
Således svømmede hun 200 m i 2.01.99 - en personlig rekordforbedring på 2,5 sekunder, og en tid, der med stor sikkerhed vil skaffe hende en EM-billet til det mesterskabsstævne, der skal svømmes i december i Danmark.
- Min tid kan ikke »overføres« direkte - men skal gen-bevises ved et senere stævne, men kan jeg præstere på samme niveau igen, så får jeg en EM-billet, siger Laura Glerup Jensen.
Hun er den mellemste af tre søskende i Oddense, der alle tidligt lærte at svømme, men hvor Laura var den eneste, der blev konkurrence-svømmer.
- Og det har jeg så været, siden jeg var 12-13 år, siger hun.
- Jeg tog til Odense for at jagte drømmen om en svømmekarriere og kombinerer det så med en 4-årig gymnasial uddannelse, hvor jeg nu er halvvejs. Jeg er rigtigt glad for skiftet, og H2Odense er en god klub at være i - med dygtige trænere, fortæller hun fra en mobil i bilen, de er på vej til to ugers ferie i Italien.
- Jeg var meget glad for DM-deltagelsen, og præstationerne bekræfter, at jeg er på rette vej. Min tid på 200 m fri ville have rakt til en plads på VM-holdkappen, så det er klart, at et OL i 2020 spøger i baghovedet. Resultaterne ved DM var bedre end mine forventninger, siger hun.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland