Gå til hovedindhold
Debat

Vi er ikke forpligtet til at ødelægge vores eget land

13-07-2017 KL. 11:02
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Vi er ikke forpligtet til at ødelægge vores eget land for at hjælpe mennesker i nød, har nu tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm udtalt for nylig.
Det har Andreas Kamm selvfølgelig ret i. Danmark og andre bl.a. europæiske lande har efter de flestes opfattelse en pligt til at hjælpe mennesker i nød, men indenfor visse grænser.
Når vi ser på FN’s prognose om befolkningstilvæksten i Afrika i indeværende århundrede, står det klart, at vores nuværende og kommende politikere nødvendigvis må træffe nogle uhyggelige valg, hvis vi ikke skal ødelægge vores eget land. Det samme gælder for de fleste øvrige lande i den vestlige verden.
I Afrika er der i dag en befolkning på cirka 1,26 mia. mennesker. Dette tal forventes at være fordoblet i 2050 og næsten firdoblet i år 2100.
Allerede nu produceres der ikke fødevarer nok i Afrika til at brødføde den nuværende befolkning. Specielt ikke i de overvejende muslimske lande nord for ækvator. Set i lyset af de forventede klimaændringer og den enorme befolkningstilvækst i hovedsagelig samme område vil store sultkatastrofer blive »normalen« i Afrika de kommende mange, mange år.
Det vil utvivlsomt føre til et massivt pres på især Europas grænser af sultende og krigsramte afrikanere, da man (heller) ikke kan forvente fred i denne del af verden.
Det pres der allerede er i dag, vil være småting i forhold hertil.
Derfor haster det med at bremse og helst stoppe flugten til Europa, da de europæiske lande med tilsammen omkring 700 mio. indbyggere ikke på nogen måde kan absorbere de utallige mennesker, der vil gøre stort set alt for at komme til Europa.
Det endnu værre er, at Europa heller ikke kan brødføde det store antal mennesker, der er udsigt til i Afrika. Det vil selvfølgelig medføre et voldsomt moralsk dilemma at lade millioner og atter millioner af mennesker dø af sult og andre katastrofer. Men skal vore egne europæiske lande ikke ødelægges, kan vi ikke modtage alle disse mennesker, og vi kan ikke producere fødevarer nok til både dem og os selv.
Og tragisk nok bevirker den hastige omlægning til økologiske dyrkningsmetoder, at de europæiske lande ikke vil kunne producere så mange fødevarer som i dag. De jævnlige nedskæringer i det konventionelle landbrugs anvendelse af bl.a. kunstgødning bevirker naturligvis det samme. Disse tiltag for at forsøge på at hjælpe klimaet betyder altså, at endnu flere afrikanere vil dø de kommende mange, mange år. Mon vores venstrefløjspartier og den efterhånden store »økologiske fanskare« har tænkt på det?
Kina kom ud af problematikken med en stor befolkningstilvækst ved hårdt og brutalt at indføre 1 barns politikken. Da langt størsteparten af befolkningen i den nordlige del af Afrika imidlertid er muslimer (og i lande med magthavere, der kun tænker på sig selv), forekommer det utænkeligt, at noget lignende kan ske i Afrika som det skete i Kina. Som bekendt er afrikanerne kulturelt imod brug af børnebegrænsende midler, hvilke midler også direkte er forbudt muslimer at anvende så vidt jeg ved.
Så danske politikere, vi kommer ikke udenom et »Fort Europa« hvor uhyggelige konsekvenserne end er, hvis vi vil opretholde europæiske samfund, hvor levevilkårene også fremover er bedre end i Afrika.
Nogle læsere vil måske mene, at jeg unødigt »maler Fanden på væggen«. Men det gør jeg ikke. Rent faktisk tegner fremtiden endnu mere dyster (hvis FN’s prognose blot nogenlunde holder stik), idet befolkningstilvæksten i nogle fattige mellemøstlige lande ligeledes forventes at stige dramatisk i perioden.

Med venlig hilsen
Ole Pedersen,
Kirke Allé 46,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland