Gå til hovedindhold
Lokalt

Tre lokale drenge bruger ferien på skoleopgaver

14-07-2017 KL. 18:04
Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Ferie, ferie, ferie - slap nu af du har fri og syng en glad melodi.....
Med den sang går de fleste skolebørn på sommerferie i slutningen af juni.
Og mens størstedelen glæder sig til at slappe af og holde ferie med deres familier, er der andre, der vælger at bruge en del af sommerferien på at løse matematikopgaver, stave og læse.
Det gælder for tre drenge fra Skiveegnen.
De har brugt 14 dage på Drengeakademiet i Slagelse, hvor der er 23 lærere til godt 90 unge drenge.
Det er drenge, der på den ene eller anden måde har behov for at komme på omgangshøjde med størstedelen af klassekammeraterne.
- Jeg har altid haft det svært med matematik og dansk, og efter skoleråret følte jeg mig meget bagud i forhold til de andre. Men nu føler jeg, at jeg er med igen, og jeg er mere end klar til et nyt skoleår, siger 14-årige Tobias Halskov fra Højslev.
15-årige Oliver Boll fra Højslev har også været elev på Drengeakademiet. Han har ligesom Tobias Halskov problemer med matematik og dansk, men han har også tidligere haft sociale udfordringer.
Men det er der nu lavet om på.
De to uger i Slagelse har rykket ham helt enormt som menneske.
- Vi blev blandt andet delt op i nogle hold, hvor vi blev tvunget til at tage initiativ til at snakke sammen, og nu kan jeg bare gå hen og starte en samtale med en anden person. Det kunne jeg ikke før, siger Oliver Boll.
Alfred Lildballe, der er 14 år og fra Skive, var den tredje lokale dreng, der tog til Sjælland.
Det var primært matematik, han havde som fokuspunkt, og han har klaret sig rigtig godt i de test, der løbende er blevet taget på Drengeakademiet. Og slutresultatet er ikke til at tage fejl af.
- I den sidste test havde jeg 92 procent rigtige svar, og det ville jeg ikke være i nærheden af, hvis jeg var blevet hjemme, lyder det fra Alfred Lildballe.
Drengeakademiet kører på sjette år. Og aldrig har resultaterne været så gode som i år. Tre år i gennemsnit har drengene rykket sig i forhold til deres skolefærdigheder.
- Den helt store forskel på Drengeakademiet og den almindelige skole er, at vi får lov at tage ansvar, og at vi lærer tingene på en anderledes måde. Vi vælger selv, men valget forpligter, siger Alfred Lildballe.
Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen, der er grundlægger af Drengeakademiet. Han har tidligere talt om et drengeproblem i Danmark.
Der er for få, der får en uddannelse set i forhold til piger, og der er markant flere drenge end piger, der er på kontanthjælp.
Derfor er det udelukkende drenge, der er på akademiet.
Og der er nogle regler.
Der må eksempelvis kun bruges mobiltelefon en halv time om dagen, og kosten er også anderledes og mere sund, end drengene formentlig har været vant til.
- Det eneste sukker, vi fik, var syltetøj og kiks. Og så fik vi pandekager med is den sidste dag, siger Tobias Halskov.
En typisk dag på Drengeakademiet begynder som regel kvart i syv om morgenen, hvor alle drenge synger solen op.
Derefter er der nogle fysiske samarbejds-øvelser, så kroppen vågner helt. Og efter en portion morgenmad og morgenbriefing begynder dagens første skolefag.
Og efter frokost er der en fysisk aktivitet, så fagene bliver suppleret med aktivitet for kroppen.
- Det har været helt vildt godt, at der skiftevis var opgaver til hjernen og til kroppen. Det gjorde, at vi var mere motiverede for at modtage undervisning, siger Oliver Boll.
Efter et eftermiddagsfag rundes eftermiddagen af med valgfri træningscafé, og efter aftensmaden er der som regel fælles aktiviteter, så drengene aldrig keder sig.
- Der var altid noget at lave, så derfor føltes det som en sommerferie for os. Og selv om vi næsten aldrig havde vores mobiltelefon, så savnede vi den ikke, for vi var optaget af hinanden, siger Tobias Halskov.
De ting, som drengene lærte undervejs på Drengeakademiet, skulle de testes i, da de for en dag var på besøg hos Frømandskorpset.
Der skulle de blandt andet hoppe ned i havvand fra næsten ni meters højde, de skulle sejle i gummibåd og skyde med riffel.
- Vi fik virkelig testet det, vi havde lært om aldrig at give op og tro på tingene, fortæller drengene.
Opholdet på Drengeakademiet har ændret Oliver Bolls drømme. For bare en måned siden ville han være tømrer, nu vil han være advokat.
- Jeg ved, det kræver meget i skolen, men jeg har fået en helt anden tro på, at det kan lade sig gøre, siger Oliver Boll.
Tobias Halskov, der efter sommerferien tager på efterskole, vil stadig være dyrepasser, mens Alfred Lildballe vil være fysioterapeut.
- De 14 dage har gjort meget for vores tro på tingene. Og vi kan tage mange af de karaktertræk, vi har lært, med os videre i livet, er de tre drenge enige om.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland