Gå til hovedindhold
Lokalt

Integrationsindsats er tæt på at koste bokseklub livet

14-07-2017 KL. 14:17
Bk Limfjorden savner opbakning fra kommunen. Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Det, der skulle være et ambitiøst integrationsprojekt, er endt som en livstruende affære for bokseklubben BK Limfjord i Skive.
Skive Kommune har ønsket at aktivere en gruppe på 35-40 personer - fortrinsvis syriske flygtninge - med et kommunalt betalt medlemskab af klubben på Viborgvej i Skive, og det projekt gik BK Limfjord ind i.
Men virkelighedens verden blev, at flere end 100 hidtidige medlemmer opsagde deres medlemskab, da de angiveligt følte, at de nye medlemmer »fyldte for meget« i klubben.
De mange udmeldelser pressede en i forvejen økonomisk trængt klub.
Den eneste ansatte i klubben er blevet afskediget, og BK Limfjord føler ikke, at kommunen har vist vilje til at medvirke til at finde en vej ud af det økonomiske morads.
- Alle vasker hænder og lader os stå tilbage med aben, siger bestyrelsen i BK Limfjord.
Bestyrelsen har søgt om fuld lokalestøtte, som alle andre klubber i Skive Kommune får, men det blev afvist, med begrundelsen »for høj husleje«.
Formanden for Skive Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ditte Staun (R) understreger, at Skive Kommune har stor respekt for klubbens sociale indsats.
Men hun fremhæver samtid, at BK Limfjord får et »meget højt« tilskud på samlet set 587.872 kroner.
- I lighed med andre foreninger har vi blandt andet tilbudt at være behjælpelig med at finde en anden, egnet lokalitet med en mere rimelig leje, oplyser Ditte Staun.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland