Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Rock eller brok ved åen

17-07-2017 KL. 11:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Skive har ry for at fostre mange musikalske talenter. Ikke mindst inden for den rytmiske musik har Skiveegnen markeret sig navne som Thomas Troelsen, Dúné og Mads Langer for blot at nævne nogle få.
Heldigvis er der også folk i byen og på egnen, som sørger for at holde den musikalske interesse i live - blandt andet ved at arrangere musikfestival og koncerter. Det kan være med rent kommercielle motiver eller i form af foreninger, som søger at lave et overskud til gavn for driften.
Begge udgangspunkter er helt legitime, og de personer, der giver sig i kast med opgaven at arrangere festival eller koncerter, fortjener respekt. Det er nemlig også forbundet med økonomisk risiko at tegne kontrakter med solister eller bands, for der er ingen garanti for, at man kan sælge det fornødne antal billetter.
Om det er situationen for Musikforeningen Skive & Friends 2017 - foreningen bag Rock ved Åen-koncerterne i Skive - er ikke til at vide. Den planlagte koncert fredag den 18. august, årets sidste Rock ved Åen, bliver uden de to først annoncerede hovednavne Slade og Sweet. Arrangørerne har angivet »logistiske udfordringer« som årsagen til, at de to glam rock-bands ikke spiller ved koncerten.
Hvad de logistiske udfordringer består af, har Skive & Friends ikke ønsket at præcisere. De har til gengæld fundet to erstatnings-grupper til koncerten og vil derfor gennemføre arrangementet. Det har ført til kritik fra nogle billetkøbere, som overfor blandt andet Folkebladet har oplyst, at de føler sig dårligt behandlet.
Efter først at have afvist at refundere billetprisen til de købere, der måtte ønske det, oplyste foreningen bag Rock ved Åen i fredags på den Facebook-side, at købere af dagsbilletter kan få refunderet 80 procent af købsprisen. Folk, der har købt partoutbilletter til alle sommerens Rock ved Åen-koncerter, kan dog ikke få refunderet noget.
Beslutningen om at tilbyde en delvis refusion er rigtig. Uanset hvor dygtige de to erstatnings-bands er, har billetkøberne været stillet et andet produkt i udsigt, da de købte.
Uanset de juridiske aspekter, der måtte være, er det berettiget, at forbrugere vil have pengene tilbage, som jurist i Forbrugerrådet Jakob Steenstrup sagde til Folkebladet i torsdags.
De reelle årsager til, at Slade og Sweet ikke kommer til Skive i denne omgang, får de musikinteresserede nok ikke oplyst. Skive Folkeblad har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Skive & Friends, men foreningens bestyrelse har ikke reageret på henvendelserne. På Rock ved Åens Facebook-side skriver bestyrelsen blandt andet, at »Skive & Friends er en velgørende forening og bestyrelsen ønsker ikke at bruges vores sommerferie med familien på Skive Folkeblads unuancerede fokus og nogle få utilfredse billetkøbere«.
Hvis foreningen kalder omtalen i avisen unuanceret, havde den jo selv alle muligheder for at nuancere debatten ved at give dens version af forløbet. Hvor få eller mange utilfredse billetkøbere, der er tale om, kan vi ikke vide. Det afgørende må også være, om billetkøbere har en berettiget forventning om at kunne få refunderet billetten eller ej. Og det synes Skive & Friends - efter nogle dages betænkningstid - tilsyneladende også, at de har.
Nu er der så blot at håbe, at det rocker ved åen den 18. august. Foreløbig rokker det ved tilliden til arrangørerne, når billetkøbere i den forløbne uge har henvendt sig forgæves til Rock ved Åen. Logistiske udfordringer betyder forhåbentlig ikke, at de involverede går i »flyverskjul« og undlader at besvare henvendelser.
Hvis hele bestyrelsen er på sommerferie samtidig, kan der vel træffes aftale med en ansvarlig afløser, som kan informere eventuelt bekymrede billetkøbere. Uanset om de er mange eller få.
Hvis der er tale om ganske få utilfredse kunder, som Rock ved Åen meddeler på Facebook, får det heldigvis kun beskedne økonomiske konsekvenser for arrangørerne.
O.A.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland