Gå til hovedindhold
Lokalt

Plan klar i skuffen hvis affaldsselskab krakker

17-07-2017 KL. 12:56
Nye skraldebiler i Skive. Her ses Svend Ramsdahl på Parcelvej i Skive. Foto Casper Jacobsen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Det fælleskommunale selskab Nomi4s, der blandt andet håndterer affaldet i Skive og Holstebro kommuner, er klar med en nødplan, hvis det eksterne affaldsselskab RenoNorden går konkurs. Det lover næstformand i Nomi4s, Jens Peder Hedevang, Breum.
- Vi har haft sagen oppe i bestyrelsen, da problemerne med RenoNorden blev kendt, og direktionen har taget hånd om det ved at kontakte RenoNorden. Vi er blevet forsikret om, at direktionen har styr på det og fuld opmærksomhed på det, og hvis det bliver aktuelt, så må vi lave en nødløsning, så vi kan hentet vores skrald på anden vis, siger Jens Peder Hedevang.
Gitte Bak, der er chef for borgerrelaterede opgaver i Nomi4s, forklarer, hvordan det vil være i praksis, hvis selskabet går konkurs:
- Hvis vi får en konkurs, så er her-og-nu-planen, at vi sætter store containere op på genbrugspladserne, så folk gratis kan aflevere deres affald her. Og så må vi se, hvad der sker i forhold til kuratoren. Vi skal lige have et par dage til at finde ud af det, og så må vi prøve at finde lokale folk med affaldsbiler, for sådan nogle er der. Det er klart, at vi ikke på to-tre dage kan sætte et affaldsindsamlingssystem op, som virker lige så godt, som det vi har i dag, men vi skal nok sørge for, at folk kan komme af med deres skrald, siger Gitte Bak.
Hun maner dog til besindighed, når det gælder eventuelle problemer.
- Vi er ikke mere i alarmberedskab, end vi var for en måned siden, siger hun.
Allerede for nogle måneder siden hang de første sorte skyer over det private affaldsselskab RenoNorden med børsnoteret moderselskab i Norge, for årsregnskabet lød på et underskud på 38 millioner kroner i RenoNorden A/S, og siden har det væltet ud med nyheder i danske, norske og svenske medier om faldende kurser på selskabets aktier, om en bod fra den norske børs på 1,4 millioner kroner og om arbejdsnedlæggelser i Sverige.
Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, har til flere medier givet udtryk for manglende ledelse i RenoNorden og har på finans.dk sammenlignet selskabet med den danske børsskandale i OW Bunker.
På Finans.dk fremgår det endvidere, at selskabet har en stor gæld, og at eksperter mener, at RenoNordens store ordrebeholdning skyldes, at selskabet har underbudt konkurrenterne i udbudsrunderne.
Den danske direktør Jan Kreiberg Larsen har ved flere lejligheder givet udtryk for i medierne, at han ikke er bekymret for en konkurs og ifølge dr.dk er aktiekursen nu stigende, så nye aktionærer faktisk har tjent penge på deres aktier - hele 80 procent.
Jan Kreiberg Larsen har også understreget, at kun i tre ud af 35 kommuner taber RenoNorden penge på sine kontrakter.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland