Gå til hovedindhold
Lokalt

40-årig mand reddede ung surfer i havsnød

17-07-2017 KL. 07:47
Arkivfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
En 15-årig surfer kom søndag eftermiddag i problemer, da han var ude at surfe ud for Eskov Strandpark i Nordsalling.
En 40-årig mand hørte inde fra land surferens råb om hjælp og ringede 112.
Men inden beredskabet nåede frem, valgte den 40-årige mand at hoppe i vandet og svømme omkring 150-200 meter ud til surferen og får reddet ham i land.
- Surferen var blevet træt og råbte derfor efter hjælp, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.
Politiet modtog alarmen omkring klokken 17.45 og var ved at klargøre en redningshelikopter, da de fik meldingen om, at surferen var blevet reddet på land.
Surferen var iført våddragt og redningsvest og er i god behold. Da politiet kom, var den 15-årige surfer væk, men politiet fandt ham i et af sommerhusene i området, hvor de snakkede med ham og hans familie. De kommer fra Rønde.
Ifølge den 15-årige surfer var hans surf-bræt gået i stykker, og derfor kunne han ikke fortsætte med at surfe. I stedet havde han forsøgt at svømme i land, men var blevet træt og havde råbt om hjælp.
Også den 40-årige redningsmand bor tilsyneladende i sommerhusområdet. I hvert fald er han fra Grønbjerg ved Holstebro.
- Han ydede en meget fin indsats, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive. Han forstår godt, hvis der er planer om at give ham en pris for redningsdåden.
Hans indsats betød også, at politiet og eventuelt beredskabets arbejde blev begrænset voldsomt.
- I hvert fald er der virkelig god grund til at rose den 40-åriges indsats, lyder det.
Poul Vestergaard-Lau, der er leder for politiet i Skive og Viborg, skal i givet fald indstille den 40-årige til en pris.
- Det kræver en ekstraordinær indsats. Noget kunne tyde på, det faktisk er tilfældet her, men jeg skal læse politiets rapporter og materialer, før jeg tager stilling til, om vi indstiller ham til en pris, siger Poul Lau-Vestergaard.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland