Gå til hovedindhold
Debat

Fuldtidsstillinger i ældreplejen

01-08-2017 KL. 13:55
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Mange tak til socialdemokrat Niels Ole Damsgaard Nielsen for dit læserbrev og oplæg til debat i Skive Folkeblad 24. juli 2017.
Du skriver at du ser frem til, at FOA kunne melde sig på banen. For at du og ingen andre skal være i tvivl, så er vi på banen og har været det længe.
Vi har sammen med Skive Kommune nedsat to arbejdsgrupper, som skal kigge på, hvad det er der gør, at der ikke er flere fuldtidsstillinger. En arbejdsgruppe fra ældreplejen og en på det pædagogiske område.
For det er ikke kun på ældreområdet det kniber med fuldtidsstillinger. Antallet af fuldtidsstillinger er faldet i Skive Kommune fra ca. 54% i 2014 til 49% i 2015. Og som du selv nævner, er det sket selv om der er en
KTO aftale om, at deltidsansatte der ønsker det, får mulighed for at arbejde på fuld tid eller i flere timer.
Det er rigtigt at ældreområdet er et af de områder, hvor det ser værst ud. Det er som om, at man slet ikke kan arbejde på fuldtid på dette område. Jeg kan ikke huske, at jeg har set et eneste stillingsopslag på fuld tid på det område det sidste år. Og selvfølgelig kan man det.
I januar 2017 var der godt 800 ansatte i ældreplejen i Skive Kommune, hvoraf ca. 40 var på fuldtid (5%).
Det skal kunne gøres meget bedre.
Et godt sted at starte, kunne godt være som du selv skriver, at starte med at lave stillingsopslag på fuldtid. Man kunne også give deltidsansatte en fortrinsadgang til at søge ledige timer, når disse opstår som følge af ledige stillinger eller opnormering.
Det er dejligt, at der er politiker som ønsker at forbedre arbejdsvilkårene for de kommunale ansatte.
Kunne det være en ide, at I i socialdemokratiets byrådsgruppe stiller et forslag i byrådet, som venstre har gjort i Odense Kommune, om en kommunal fuldtidspolitik? Den kunne gå på, at man som udgangspunkt skal opslå stillinger på fuldtid.
Dette vil også være et skridt i den rigtig retning.
Vi ved godt i FOA, at alle stillinger ikke kan være på fuldtid, og at alle ikke ønsker fuldtid. Men der er bestemt plads til mange flere fuldtidsstillinger, som man kan leve af her og nu og i pensionisttilværelsen.
Det vil FOA fortsat arbejde for.

Med venlig hilsen
Patrick Olesen,
Afdelingsformand
FOA Skive,
Jægervej 12,
7800 Skive
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland