Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Fodbold-søndagens fortællinger

07-08-2017 KL. 11:55
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Sådan en sommer-søndag som i går med byger, der går og kommer kunne bruges til mange aktiviteter - og blev det. Også på Skive-egnen. Jenle-festen var igen velbesøgt og havde budskaber om at værne om fællesskaber.
Sportens verden er et af fællesskaberne på tværs af køn, baggrund og holdninger - og fodbold-verdenen gav søndag eksempler på godt og ondt i den verden. At Spar Nord Arena på Engvej ikke har verdens bedste placering i forhold til jordbund og vand blev igen bekræftet, da søndagens 1. divisionskamp mod Brabrand blev flyttet til bane 1 i Egeris.
Hyggeligt at være tæt på spillerne, men så er det også sagt, for Skive-spillerne fik med bane-skiftet ikke den sædvanlige, vante hjemmebanefordel. Og en 3-1 føring blev sat over styr - og det vidner sammen med sæsonstarten om behov for at få bedre styr på de defensive kvaliteter. At Skive i to kampe har scoret fem mål - uden at have fået ét point - er opsigtsvækkende. Efter to kampe er Skive på en delt andenplads i forhold til at score flest mål i divisionen - men klubben har det ringeste forsvar. Det kan og skal blive bedre.
Fodbold er uforudsigeligt. Hvem skulle efter sidste sæson have troet, at Skive IK og Viborg FF efter to kampe begge skulle være uden point og i bunden?...
Mange arrangementer rundt omkring i Danmark kunne i går sidst på eftermiddagen med sikkerhed mærke, at der var EM-finale på tv-programmet. 25 år efter at de danske fodbold-herrer vandt EM-guld, stod de danske fodbold-kvinder pludselig med en chance for en gentagelse.
Efter flotte præstationer var finalen kommet i hus - herunder med en sejr over favoritterne fra Tyskland. Der er i almindelighed ikke stor tilskuerinteresse for selv den bedste danske kvinderække. Slutspillet om medaljer trak i sidste sæson et gennemsnit på 151 tilskuere. Men landsholdet i rødt og hvidt fik under EM skabt en stemning af, at nu var et flot fædrelandshold igen på banen, og tak for det.
Danmark tabte en flot EM-finale med 4-2, men kampen bekræftede, at vi har et stærkt kvindelandshold. De har undervejs i turneringen bidraget med god underholdning, flot attitude, humør og fællesskab, og det endte med finale med storskærme i mange byer og masser af tv tændt i hjemmene. Holland var bedst, men danskernes sølv var langt over forventning, og de fortjener dagens hyldest i Viborg og på Rådhuspladsen i København.
Hvis ikke man var fodboldmæt efter EM-finalen, kunne man på tv følge slutningen af lokalopgøret Brøndby-FCK. Den slags skal være fest, farver, sang og drama, men en gruppe FCK-tilhængere fik på beskæmmende vis ødelagt oplevelsen for alle andre, da de voldeligt og primitivt forsøgte at sætte deres egen dagsorden.
En kontrollør blev slået ned, politiet blev angrebet, hegn blev væltet og kampen måtte afbrydes i mange minutter før den kunne genoptages under massiv politibeskyttelse.
Der forestår et alvorligt opklaringsarbejde for politiet - og FCK. En del af de voldelige elementer må kunne genkendes på tv-billeder - og dermed straffes. Fremover bør det også være forbudt at bære masker og på anden måde skjule ansigtet som tilskuer. De voldelige elementer skal kunne udpeges og idømmes hårde straffe - herunder naturligvis langvarige udelukkelser fra at komme til fodboldkampe.
Fodboldsporten har brug for den begejstring og det engagement som blandt andet kvindelandsholdets EM-indsats medførte. Sporten har til gengæld overhovedet ikke brug for primitive voldsmænd forklædt som tilskuere med det formål at sprede vold og ballade. Den »fortælling« skal dansk fodbold hurtigst muligt have stoppet.
O.D.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland