Gå til hovedindhold
Debat

Skives enestående lokalpolitiker

11-08-2017 KL. 13:17
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Journalist Jens Kristensen på Skive Folkeblad kan selvfølgelig ikke mistænkes for at have et bijob som pressetalsmand for DF i Skive. Nej, han er en kritisk og opsøgende journalist, der lige graver et spadestik dybere i sin journalistik.
I en længere artikel i Skive Folkebladet 9. august får viceborgmester, socialudvalgsformand, en af DF`s to mænd i KL`s bestyrelse, Preben Andersen, lov til at tale til holdt mikrofon om hans mange møder med de ledende DF folketingspolitikere, hvordan han selv (næsten) har opgivet Folketinget, fordi han er så glad for sit lokale arbejde. Og midt i det, der kunne udarte til rullende tomgangssnak, får den snedige lokalpolitiker også sået tvivl om, hvem han vil støtte ved den kommende konstituering. Med rosende ord til den socialdemokratiske spidskandidat.
Det forudsættes selvfølgelig i disse politiske udmeldinger, at Preben Andersen bliver valgt, når stemmerne skal optælles ved efterårets kommunevalg.
Og det har han selvfølgelig de bedste chancer for, hvis man i Skive Folkeblad fortier den helt urimelige omtale af Preben Andersens offentlige angreb på en kvindelig journalist ved at inddrage hendes handicappede barn. Og ikke bliver ved med at omtale hans injurierende angreb på den samme journalist og hendes ægtefælle for ikke at have rent mel i posen i salget af deres velsælgende bøger.
Man skal selvfølgelig heller ikke rippe op i, at den enestående og indflydelsesrige lokalpolitiker, viceborgmesteren, socialudvalgsformanden i en trængt situation kalder en byrådskollega for »dum«. Eller erindre om, at han finde på - når han bliver bebrejdet urimelige og personlige angreb på journalister og politiske modstandere - at sagsøge sine vælgere, almindelige borgere.
Hvis bare ret og rimelighed samt opsøgende journalistik får lov til at råd, så skal viceborgmesteren, socialudvalgsformanden m.v. nok blive genvalgt.
Hvordan skal han ellers klare dagen og vejen? Han skal selvfølgelig have mulighed for at arbejde politisk og gnave sine ben.
Det sidste gør han ikke mindst helt enestående.

Grethe Breum
Hesthave
Åbakken 4
7860 Spøttrup

Svar: Det giver naturligvis god mening at bringe et interview med Skives viceborgmester og DF-spidskandiat om, hvad Skives pengekasse blandt andet skal bruges på set med hans øjne, hans KL-bestyrelsesrolle som han som den eneste Skive-politiker har - samt valgforbunds-og borgmester-tanker som optakt før kommunalvalget. Andre spidskandidater vil selvfølgelig også blive hørt inden valget, men det gav mening at tale med viceborgmesteren lige nu, hvor han er fungerende borgmester.
De emner som Grethe Breum gerne ville have haft yderligere udtalelser fra Preben Andersen om i det nævnte interview, er unægtelig allerede godt og grundigt behandlet redaktionelt - og flere af dem kommenteret på lederplads så ingen kan være i tvivl om avisens holdning herom.
O.D.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland