Gå til hovedindhold
Lokalt

Ny landsdækkende politi-indsats: Det her holder de ekstra øje med

21-08-2017 KL. 14:05
Politiet sætter ind mod fartglade bilister. Arkivfoto: Colourbox
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Fra d. 21 - 27. august er der endnu en god grund til at være ekstra opmærksom, når du bevæger dig ud i trafikken, især hvis har tænkt dig at køre i bil, på motorcykel eller knallert.
Politiet har nemlig igangsat en landsdækkende hastighedskontrol, som skal være med til at sænke farten på især landevejene.

- Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, skriver Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter, Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestjyllands Politi deltager også i indsatsen og det vil blandt andet betyde at de 13 ATK-vogne, som normalt fanger fartsyndere, får hjælp af flere betjente.
- Vi har vores 13 ATK-vogne, som kører, og så får de betjente, der kører ud på patrulje en laser med, så de kan spotte fartsyndere. Og så har vi også civile biler, der er ude og kigge på fart, siger politikommissær og leder af operativ færdsel ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen, til Skive Folkeblad.

Politiet har især fokus på de strækninger, hvor der er flest ulykker, og de områder, som borgerne oplever som farlige.
- Vi har rigtig mange borgere, som er bekymret for trafiksikkerheden, og når de f.eks. henvender sig og siger, at der er mange farlige situationer uden for deres bopæl, så tager vi derud og måler, siger Jørgen Christensen.

Herudover holder politiet ekstra godt øje med strækninger omkring skolerne, hvor de nye elever startede i sidste uge, og hvor der derfor er mange bløde trafikanter i morgentimerne.

Hvis du vil slippe for fartbøder, er der flere apps, som tilbyder at advare dig, når du kommer kører i nærheden af en af politiets målere, og det er faktisk en god ting, mener Jørgen Christensen.
- Vi har et hovedmål, som overskygger alt andet. Det er færre dræbte og tilskadekomne i trafikken. Om vi når det mål, fordi folk sænker farten på grund af en app, det er sådan set ligemeget. Hvis vi bare kan få sænket hastigheden en smule, så kan vi måske ikke forhindre en ulykke, men gøre at de involverede er tilskadekomne i stedet for trafikdræbte, siger han.

Den landsdækkende hastighedskontrol kører fra den 21. til 27. august
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland