Gå til hovedindhold
Lokalt

Søværnets minerydningsfartøjer gæster Glyngøre

12-09-2017 KL. 22:04
Foto: Svend Bonde
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Tre fartøjer fra Søværnets Minerydningsdivision, MCM Danmark, i Frederikshavn lagde tirsdag aften til kaj i Glyngøre Havn.
Ifølge kaptajnløjtnant Claus Krogh Christensen er minerydningsfartøjerne »Hirsholm«, »Saltholm« og »MSF1« på gennemfart i Limfjorden fra Aalborg til Lemvig, og i den forbindelse tager besætningen en overnatning i Glyngøre.
Claus Krogh Christensen fortæller, at man i divisionen havde kigget på søkortet og konstateret, at man ikke tidligere havde lagt til i Glyngøre, og så faldt valget på den limfjordsby. Søværnets Minerydningsdivision er lige nu på limfjordstur, og der er tale om en pr-tur, hvor det blandt andet handler om rekruttering.
I Glyngøre har man dog ingen planer om en decideret charmeoffensiv, men det har man til gengæld i Skive den 19. september, hvor de unge på erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser bliver inviteret til »åben båd« i Skive Havn. Her vil man allerede kunne se fartøjerne an fra mandag aften.
Men først gælder det Glyngøre fra tirsdag aften til onsdag morgen og ikke mindst Lemvig, som har adopteret fartøjerne. Det betyder, at skibene har et særligt tilhørsforhold til Lemvig og med jævne mellemrum kommer til byen på charmetur. Claus Krogh Christensen fortæller, at det historisk set blandt andet har betydet, at de forskellige fartøjer har sendt rejsebreve hjem til de adoptionsbyer, de har hørt til. Det er breve, der ofte er blevet trykt i byens avis.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland