Gå til hovedindhold
Lokalt

Fjernvarmeværk vil udnytte lokale fabrikkers overskudsvarme

12-09-2017 KL. 21:58
Søby Højslev Fjernvarme Foto Casper Jacobsen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Hver dag sender teglværket i Højslev og Diana Lys lidt længere oppe ad Viborgvej store mængder overskudsvarme op i den blå luft.
Og det er en skam, mener Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, der gerne vil have fat i varmen, så der kan leveres billigere fjernvarme til forbrugerne.
Problemet har indtil nu været, at det ikke har været en god forretning for virksomhederne at sælge overskudsvarmen, da afgifterne har været for høje.
Men i sidste uge afgjorde skatteankenævnet i forbindelse med Facebooks kommende datacenter i Odense, at firmaer ikke længere skal betale afgifter for at sende overskudsvarmen ud i fjernvarmenettet.
Og det giver håb i Højslev.
- Jeg går ud fra, at reglerne kommer til at gælde i hele landet, og så ser vi helt klart noget potentiale i at kunne bruge den overskudsvarme, som i dag ikke blive brugt, siger formanden for Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, Ejvind Olesen.
Fjernvarmeværket har endnu ikke konkret drøftet mulighederne med teglværket eller lysfabrikken, men begge virksomheder er positive over for idéen.
- Det er meget interessant, og vi er klar på at få en dialog, for i dag smider vi en del overskudsvarme ud gennem vores tørkølere, siger Jesper Olesen, der er fabrikschef hos Diana Lys.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland