Gå til hovedindhold
Lokalt

Efter 24 år: Lokal apoteker går på pension

12-09-2017 KL. 21:00
Apoteker Jørgen Nørretranders har anmodet Lægemiddelstyrelsen om at måtte gå på pension. Det sker ved udgangen af april måned 2018. Arkivfoto: Lindy Jørgensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Til foråret har 66-årige Jørgen Nørretranders været apoteker på Johan Bittmanns Vej i Stoholm i mere end 24 år.
Men til den tid er det så også slut.
Jørgen Nørretranders har med fine ord »anmodet Lægemiddelstyrelsen om at opgive bevillingen« til Stoholm Apotek med virkning fra slutningen af april 2018.
Og den anmodning er imødekommet.
- Jeg synes, jeg har været min tid på arbejdsmarkedet, og jeg glæder mig til at gå på pension. Men det bliver da også lidt mærkeligt, og heldigvis får jeg lige et halvt års tid til at vænne mig til tanken, siger Jørgen Nørretranders, der bor med sin kone i Stoholm.
Lægemiddelstyrelsen har samtidig givet Jørgen Nørretranders besked på, at der skal findes en ny apoteker i Stoholm, som kan træde til fra 1. maj 2018.
Og der har allerede været kontakt fra interesserede, selv om Jørgen Nørretranders ikke har slået apoteket op som ledigt endnu.
- Det rygtes hurtigt, og jeg er da glad for, at der er interesse for at overtage det, da jeg kun ønsker, at apoteket her i Stoholm skal fortsætte i mange år, siger Jørgen Nørretranders.
Stoholm Apotek leverer medicin til 12 forskellige steder, der enten fungerer som udleveringssted eller som håndkøbsudsalg.
Det er blandt andet til købmænd og brugser i Hald, Nr. Søby, Sjørup, Mønsted, Vridsted og Sparkær.
Stoholm Apotek gør sig også i medicin til dyr, og der bliver leveret dyremedicin til 12-14 dyrlægepraksisser i hele Midtjylland.
Jørgen Nørretranders er oprindelig fra Stege på Møn, men kom via et par omveje til Stoholm i 1993. På det tidspunkt blev han af Dronning Margrethe udnævnt som apoteker.
Og når han går på pension, vil han tilbringe mere tid i fritidshuset på Møn, selv om han og konen har planer om at blive boende i Stoholm.
- Vi har aldrig fortrudt, at vi kom til Stoholm, og vores tanke er, at vi skal blive gamle her, lyder det fra Jørgen Nørretranders.
Apoteket i Stoholm beskæftiger lige under 20 ansatte.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland