Gå til hovedindhold
Lokalt

Kan ikke nå at hente tilskud hjem: Omstridt biogasanlæg udskudt

12-09-2017 KL. 13:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Placeringen af et biogasanlæg i Ejsing er udskudt til næste år.
Anlægget har været særdeles omstridt, siden lokale Knud Birks planer om at etablere anlægget kom frem.
Kritiske røster og høringssvar med forslag om alternative placeringer har sammen med et fuldt besat borgermøde i Ejsing præget debatten.
Men officielt er det ikke kritikken, der har fået biogasanlægget udskudt:
- Det bliver udskudt til næste år, fordi landmanden ikke kan nå at få tilskud hjem i forhold til reglerne. Det giver nu forvaltningen bedre tid til at bearbejde høringssvarene, siger Klaus Flæng, byrådsmedlem, medlem af teknisk udvalg, (S), og fra Vinderup.
Han tilføjer:
- Der er hele tiden kommet rigtig mange svar ind om, hvor anlægget ellers kunne ligge. Knud Birk ville gerne have haft det på sin gård. Men i forbindelse med forhandlingerne med forvaltningen blev det til en placering i det nuværende industriområde. Det har skabt en del debat, også om adgangsvejen dertil skal være forbi Ejsing Friskole. Der har været en del debat og mange høringssvar, og nu er det hele altså udskudt.
De næste måneders arbejde mellem forvaltning og landmand skal vise, om anlægget bliver til noget:
- Hvis det bliver til noget, så har man i hvert fald en række erfaringer, så der forhåbentlig kan findes et bedre forslag, vurderer Klaus Flæng.
I forslaget var der lagt op til en placering ved industriområdet ved Tværmose, hvor blandt andet fjerkræslagteriet, HKScan Denmark A/S, også ligger.
Ejsing Beboerforening tog initiativ til borgermødet, der fandt sted i slutningen af juni. Her gav flere borgere før og efter udtryk for, at de manglede information. Og der blev stillet mange spørgsmål ved de oplysninger, der kom frem under mødet.
I projektet, som altså nu er udskudt, er der lagt op til et 100 ton anlæg. Altså et anlæg, der hvert døgn får tilført 100 ton biogas. Et større anlæg ville kræve en vurdering af virksomhedens virkninger på miljøet, også kaldet en vvm-redegørelse. Og sådan en redegørelse forlænger sædvanligvis arbejdstiden.
På sigt har der været lagt op til, at anlægget skulle opgraderes, lægges på naturgasnettet og føres til Vinderup.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland