Gå til hovedindhold
Sport

Ditlev Rossing skal møde tidligere verdensmester

12-09-2017 KL. 10:42
Ditlev Rossing har vundet alle sine seks kampe som ?prof-bokser. Nu venter der måske skibonitten en titelkamp, hvis han i oktober kan besejre en tidligere verdensmester. Arkivfoto: Thomas Sjørup/Scanpix
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Skibonitten Ditlev Rossing har imponeret så meget i sine første seks kampe som professionel bokser, at tempoet sættes op i forhold til at sikre ham en titelkamp.
Hvis han slipper godt fra næste opgave, vil promotor Mogens Palle nemlig forsøge at få den 22-årige danske cruiservægter indstillet til at bokse om en junior-VM-titel i et af de største forbund.
Det er udgangspunktet, før Ditlev Rossing den 7. oktober går i prof-ringen for syvende gang. I Frederiksberg-Hallerne er der hentet en modstander af en kaliber, som - hvis han besejres - vil åbne døren til større kampe mere end bare på klem. Modstanderen er nemlig den tidligere russiske verdensmester Valery Brudov, som kommer med en rekordliste på 44 sejre og 12 nederlag i 56 kampe, og af de 44 sejre er de 30 sikret på knockout.
Afgjort en hård nød, Ditlev Rossings næver skal knække.
- Valery Brudov har erfaring fra 56 profkampe. Han er tidligere verdensmester og har mødt nogle af de allerstørste navne i cruiservægt. Samtidig har han en offensiv stil, der lægger op til et brag af en kamp, siger promotor Mogens Palle i en pressemeddelelse.
Og Ditlev Rossing selv glæder sig til mødet med den erfarne modstander.
- Det er en rigtig god og stærk mand at møde så tidligt i karrieren. Det er en mulighed, som jeg er meget glad for at få. Jeg vil gerne vise, at jeg har meget mere at byde på udover det, som folk allerede har set, siger han.
- Nogle gange har mine hidtidige modstandere pakket sig sammen, når de har fundet ud af, hvor fysisk stærk jeg er. Så prøver de bare at overleve i stedet for at tage kampen op. Ham her har set og prøvet lidt af hvert, og når han er så stærk, som han er, så vil han også tage kampen op og ikke bare gemme sig. Det vil gøre, at jeg kan vise publikum meget mere af min boksning, og det bliver helt sikkert en rigtig god kamp, tilføjer Ditlev Rossing.
Valery Brudov var i sin første VM-kamp i 2006, da han blev besejret på point af Virgil Hill, som siden har fået en plads i boksningens Hall of Fame. Hill opgav siden sin titel - det gav en ny mulighed til Brudov i forbundet WBA, hvor han besejrede Luis Andres Pineda i 11. omgang om den ledige titel. Han mistede den igen året efter på en split decision til tyske Firat Arslan.
Brudov er blevet 40 år, men betegnes stadig som fysisk stærk og som en bokser, der konstant marcherer fremad. Så sent som i maj i år mødte han sin ubesejrede landsmand Yuri Kashinsky og trak sig efter femte omgang med en øjenskade.
Kampen i København er sat til otte omgange. Ditlev Rossings har hidtil kun været over seks, og da fire af dem er afgjort før tid, har han alt i alt kun bokset 13 hele omgange.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland