Gå til hovedindhold
Lokalt

Fundet ved et tilfælde: Ejer til sjælden møntsamling melder sig

13-09-2017 KL. 15:01
Ejeren af de sjældne mønter har meldt sig, og har nu fået mønterne tilbage. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Ejeren af den sjældne møntsamling, som blev fundet i et skur på Jyllandsgade i Skive torsdag i sidste uge, har nu givet sig til kende.
En beboer fandt en kvinde - formentlig en narkoman - i et cykelskur, og da beboeren spurgte kvinden, hvad hun lavede i skuret, forlod hun stedet, men efterlod møntsamlingen.

Skive Folkeblad offentliggjorde i fredags billeder af møntsamlingen, i et forsøg på at hjælpe politiet med at finde frem til ejeren. Og det kan have givet pote, for en mand kontaktede efterfølgende politiet, fordi han kunne genkende mønterne.

Han havde ejet mønterne, men senere solgt dem til en navngiven mand fra Skive. Politiet tog kontakt til køberen, og han mødte op på politistationen og bekræftede, at det var hans mønter.
- Han kunne fortælle om detaljer på mønterne, og hvad der var på de sider, som ikke kunne ses på billederne, siger politiassistent fra lokalpolitiet i Skive, Niels Bach til Skive Folkeblad.
- Så vi var 100 procent sikre på, at det er hans.

Udover mønterne kunne manden også identificere noget hittegods, som tilfældigvis lå på bordet, da han var nede på politistationen.
- Så han vi en del med hjem, siger Niels Bach.

Møntsamlingen indeholder både engelske, danske og amerikanske mønter helt tilbage fra 1892 og frem til 1930. Derudover også en jubilæumsmønt fra Den Kongelige Livgarde.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland