Gå til hovedindhold
Lokalt

12 personer bortvist fra Brårup Skoles område: 25-årig røg hash med 12-årig

13-09-2017 KL. 09:47
Det er tredje gang indenfor en uge, at politiet finder unge på skolen efter skoletid. Foto: Colourbox
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
For tredje gang på en uge var der igen problemer efter skoletid på Brårup Skole. Tirsdag aften blev en gruppe på 12 personer bortvist fra skolens område af en medarbejder, men det fik ikke de unge til at forlade stedet.
I stedet satte de sig ved skolens bålhytte, hvor de hang ud, da en patrulje fra lokalpolitiet i Skive kom forbi.
- Det er tredje gang inden for den seneste uge, at vi finder en større forsamling af unge mennesker på Brårup Skole, siger politiassistent Niels Bach.
Politiet har øget tilstedeværelsen på skolen den seneste tid, fordi flere borgere har klaget over de unge, som hænger ud på skolen om aftenen. Og tirsdag aften var den gal igen.
- Betjentene kunne tydeligt lugte, at de unge havde røget hash. De fandt ikke noget på dem, men alle tolv blev registreret, og de spænder aldersmæssigt fra 12 til 25 år, siger Niels Bach.

Læs også: 15-årig på knallert stak af fra politiet

Tre af de unge havde deres knallert med, og ifølge Niels Bach blev de alle tre kategoriseret som ulovlige. En havde påmonteret blåt lys, som han fjernede på stedet, og de to andre valgte at trække deres knallerter hjem.
- De sagde, at de havde fået motorproblemer, og da vi ikke havde set dem køre til området, kunne vi ikke stille andet op, end at lade dem trække hjem. De er opfindsomme nok, men vi er i den grad opmærksomme på dem, siger Niels Bach.
Den store aldersforskel på de unge får advarselslamperne til at lyse hos politiet, og Niels Bach opfordrer forældrene i området til at tage en snak med deres børn, hvis de har en mistanke om, at de hænger ud på skolen om aftenen.
- Vi ser det her som risikoadfærd. Man hænger ud på skolen og man har nagelfast i den her gruppe røget hash - og det er i sig foruroligende. Men en af de første og største advarselssignaler er, hvis ens børn begynder at have samkvem med personer, som er markant ældre end dem selv.

Læs også: 17-årig pige kørte ræs i skolegården

Lokalpolitiet i Skive vil ikke oplyse, præcis hvilke tiltag de har i kikkerten, for at løse problemet med de unge på Brårup skole, men de vil fortsat holde et tæt øje med byens skoler efter skoletid.
- Hvad vi gør, det holder jeg tæt til kroppen, men vi vil følge op på det her i løbet af kort tid, siger politiassistent ved lokalpolitiet i Skive Niels Bach.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland