Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal erhvervsmand låner millioner til sin gamle efterskole

19-09-2017 KL. 11:21
Efterskolen Rydhave Slots Ungdomsskole skærper profil og præsenterer anderledes og mere spændende organisation op til efterskolernes dag på søndag. Foto Casper Jacobsen.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Flemming Nielsen er ikke bare indehaver af en af Europas største limtræsfabrikker, Vinderup Træindustri.
Han er også tidligere elev på Rydhave Slots Efterskole og overbevist om, at han aldrig havde skabt en virksomhed i den størrelsesorden uden at have taget 9. og 10. klasse efterskolen mellem Holstebro og Skive.
Nu betaler Flemming Nielsen fra Vinderup Træindustri tilbage ved sammen med andre forretningsfolk at låne adskillige millioner kroner til skolen, der udvider med utraditionelle forretningsområder og har en forstander, der først og fremmest er forretningsmand.
Også Vækstfonden og Færchfonden har udlånt penge til efterskolen.
Samtidig har skolen en hal tilpaintball og lasergame, hvor eleverne skal lære strategi. Men bag en forretningsplan for skolen er også, at banen skal udlejes.
En renovering af det 700 år gamle slots værelser skal gøre bygningen attraktiv for borgere, der planlægger fester eller konferencer.
E-sport er sammen med cykling blevet en del af undervisningen. Sportsdirektør og tidligere cykelrytter Ricky Enø Jørgensen står for skolens cykellinje.
Flemming Nielsen er med i et udvalg, der rådgiver forstander Kåre Heide-Ottosen om forretningsudvikling. Forstanderen er kandidat i erhvervsøkonomi og har tidligere arbejdet med virksomheder.
Den nye plan for skolen skal resultere i et stigende elevtal, som næste år skal stige til 80 og året efter til 90. joan
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland