Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Tchads regering er forbavset over Trumps nye indrejseforbud

26-09-2017 KL. 01:25
Regeringen i Tchad er forbavset over at se sit land på den amerikanske liste over lande, hvis borgere forbydes indrejse i USA. Her ses Tchads præsident, Idriss Deby (tv), sammen med sin franske kollega, Emmanuel Macron.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
I Tchad undres regeringen over, at landets borgere forbydes indrejse i USA. Vi er en allieret, siger minister.

Regeringen i Tchad er forbavset over den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at forbyde statsborgere fra det centralafrikanske land indrejse i USA.

Det udtaler Tchads informationsminister, Madeleine Alingue, i en erklæring mandag.

- Regeringen har med forbavselse erfaret USA's beslutning om at placere os på listen over lande, hvis statsborgere er udelukket fra at komme ind på amerikansk territorium, oplyser ministeren.

Hun understreger samtidig, at Tchad har været med til at hjælpe USA i krigen mod terror.

- Den amerikanske beslutning står i kontrast til Tchads indsats og forpligtelser i kampen mod terror på regionalt og globalt plan, siger hun.

Tchad, der har en overvejende muslimsk befolkning, har været en vigtig allieret med Vesten i bekæmpelse af islamistisk terror i Sahel-regionen.

Det centralafrikanske land bidrager samtidig med soldater til bekæmpelse af al-Qaeda-tilknyttede militante i Mali samt Boko Haram i Nigeria.

Søndag udstedte Donald Trump en ordre om at indføre delvist indrejseforbud for statsborgere fra Tchad, Iran, Libyen, Nordkorea, Syrien, Venezuela og Yemen.

Somalia er ikke på listen, men immigrantvisa herfra er ligeledes suspenderet.

Det sker med henvisning til "højrisikomiljøer", ligesom at præsidenten mener, at samarbejdet mellem disse lande og USA om at udveksle efterretninger er "utilstrækkeligt".

De nye regler erstatter et tidligere indrejseforbud, der udløb søndag efter 90 dage. Det omfattede også statsborgere fra Tchads naboland Sudan.

Regeringen i Tchad opfordrer Donald Trump til at genoverveje sin beslutning.

- Beslutningen underminerer på alvorligste vis Tchads omdømme og det gode forhold mellem de to lande - især samarbejdet om terrorbekæmpelse, udtaler informationsminister Madeleine Alingue.

/ritzau/dpa

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland