Gå til hovedindhold
Lokalt

Politikerne på vej med 1,7 millioner til nyt samlingssted

05-10-2017 KL. 06:11
For cirka to år siden brændte Håsum Forsamlingshus. Nu er der udsigt til, at de første 1,7 millioner kroner er hentet hjem til et nyt samlingssted. Arkivfoto: Henrik Lind Jørgensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
En del af pengene ser ud til at være kommet i hus i Håsum, hvor borgerne vil opføre et nyt samlingssted til erstatning for det forsamlingshus, der brændte ned for to år siden. I hvert fald har landsbyudvalg og økonomiudvalg sat en halv million kroner af fra landsbypuljen - svarende til 20 procent af hele puljens årsbudget - til det kommende Håsumhus. Derudover har politikerne nu 2. behandlet det kommende budget, og her i har politikerne afsat 1,2 millioner kroner til Håsumhus-byggeriet i 2019.
- De har et budget på syv millioner kroner nu, men vi har hørt i øresneglen, at det kunne blive til et projekt til mere, og det er vigtigt, at den gode dialog med fondene kan fuldføres. Og så håber vi, at et samlet byråd efter valget også vil bruge de penge, der er afsat nu, siger formand for landsbyudvalget, Arne Bisgaard (V).
Håsumhus skal ifølge planen både være et traditionelt forsamlingshus og et naturparkhus. Foreningen bag Håsumhus ønsker at opføre det nye center på en gammel fabriksgrund, hvor de gamle bygninger vil blive revet ned og erstattet af ikke kun en bygning, men også en stribe lege-, aktivitets-, og friluftsfaciliteter, som binder stedet sammen med Naturpark Flyndersø.
Projektgruppen forventer en egenfinansiering på 2,25 millioner kroner.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland